Hólepel fedte be a Mátrát

Győr+ Fotó: idokep.hu
2023.11.18. 07:59

Az időjárás pénteken este akár egy cukrász, úgy terítette be vékony fehér hólepellel a Mátra csúcsait.

Péntek estére fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet az Északi-Középhegységet, a szórványos esőzés pedig átváltott havazásba.

Szombaton reggel – mivel erős, több helyen viharos szél fúj – legmagasabb hegycsúcsunkon a kevés havat már hordja a szél.

Az Időkép azt írja, hogy a Mátra csúcsain kívül ezen a hétvégén a Bükkbe és a Zempléni hegysége is megérkezhetnek a hópelyhek.

Győrben szombaton visszatér a napsütés. Már csak keleten eshet az eső, máshol pedig futó záporok alakulhatnak ki. Sokfelé erős, a Dunántúlon és a középső tájakon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -2, +5 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 4 és 9 fok között alakul.

Felhívják arra is a figyelmet, hogy a Dunántúlon az erős szél miatt kialakuló porviharok okozhatnak nehézséget a közlekedésben.

Vasárnap aztán egy melegfront felhőzete érkezik fölénk, több helyen előfordulhat gyenge eső, északon havas eső, havazás is. A délire-délnyugatira forduló szél veszít erejéből, csak helyenként északnyugaton lehet élénk. Csípős lesz a reggel -5, +1, a fagyzugokban akár -7, -6 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Napközben 2-9 fokot mérhetünk.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #havazás | #időjárás |