Hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ sindelfingen.de
2024.06.30. 17:15

Pezseg az élet testvérvárosainkban, így a piacokon is! Kuopioban például turisztikai tanácsadók állnak az érdeklődők rendelkezésére, a poznan-i Kulturális Régi Piac pedig ingyenes előadásokkal, szabadtéri mozival és koncertekkel várja a lakosokat. De fejlesztések is indultak, és programok zárultak le sikeresen... Mutatjuk!

Brassó

Forgalomba állt az emeletes busz, amely a történelmi belváros és Belvedere körzet útvonalán nyújt különleges élményt mind a brassóiak, mind a turisták számára.

Jóváhagyta a közlekedési bizottság a városháza projektjét, melyben egy 650 férőhelyes mélygarázst építenének a városközpontban.

Colmar

Ambíciózus kezdeményezést indított a Colmar Agglomération, melyben eső esővízgyűjtők felszerelésére ösztönzik a lakosságot. A program részeként a vízgyűjtő beszerzési költségének 80%-át fedező anyagi támogatást kínálnak az érdeklődőknek.

Csíkszereda

1398,8 km a hátunk mögött – sikeres tanévet zárt a Lábbusz-program. A 2023-as indulás óta   naponta 100–120 gyermeket kísértek iskolába összesen 11 útvonalon. Az útvonalak nagy része „tranzitpontokból” indul: a szülők a városközpont peremén letehetik a gyermekeket, anélkül, hogy behajtanának a legforgalmasabb útszakaszokra.

Dunaszerdahely

Nyolcadik alkalommal állnak rajthoz a lovak és ülnek nyeregbe a lovasok a Felvidéki Vágtán, július 6-án, hogy képviseljék településüket a rangos versenyen.

Összesen 254 934 euró összegben támogatja Dunaszerdahely önkormányzata azokat a szervezeteket, klubokat, társulásokat, akik a „Közhasznú szolgáltatások, általános közhasznú célok és közhasznú célok támogatása 2024” programban pályáztak a városnál a kultúra, a sport, az oktatás vagy valamilyen szociális tevékenység kapcsán. A 116 benyújtott kérelem közül 112 volt érvényes, amelyből végül 107 nyert támogatást, meghatározott kritériumok szerint. A támogatási összegeket már át is utalta a város az egyes szervezeteknek.

Kuopio

Turisztikai tanácsadók állnak az érdeklődők rendelkezésére a kuopioi piacon, ahol, a városlakók és a turisták egy nyári nap, vagy éppen a nyaralás eltöltéséhez kérhetnek hasznos tippeket. Az utazási tanácsok augusztus 16-ig, finn és angol nyelven is elérhetők.

Poznan

Elstartolt, és egészen a nyár végéig tart a Kulturális Régi Piac, amely ingyenes előadásokkal, szabadtéri mozival és koncertekkel várja a poznańiakat.

Sindelfingen

Június 20-án került sor az idei partnerségi estre, amely egyike volt a Sindelfingenben megrendezett 46. Nemzetközi Utcafesztivál számos eseményének, és különleges cserelehetőséget kínált Sindelfingen partnervárosaival. Az utcafesztiválon Győr városa is képviseltette magát hivatalos delegációval és standdal (nyitókép). A résztvevők 21-én a klímavédelem témakörében tartottak kerekasztal beszélgetést.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |