Hidegfronttal köszönt be a július

Győr+ Fotó: Rózsa Tamás
2024.07.01. 06:39

Hétfőn egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett többfelé erőteljesebben megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok szórványosan, elsősorban a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhatnak ki. Néhol jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökéssekkel kísért heves zivatar is előfordulhat.

Többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton és északnyugaton mérséklődik a kánikula.

Kedden gyakran takarhatják felhők a Napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, a Dunától keletre felhősebb időre van kilátás. A legkeletibb tájakon eső, zápor is lehet, valamint nyugaton is előfordulhat egy-egy zápor, gyenge zivatar. Az élénk, erős északias szélben 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön zavartalanabb lesz a napsütés, de a megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A déliesre forduló szél többfelé megélénkülhet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő. Péntekre túlnyomóan napos idő körvonalazódik csapadék nélkül. Továbbra is élénk lesz többfelé a délies légmozgás. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakulhat.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #hidegfront | #időjárás | #nyár | #zápor |