Természetes riasztók

Házi praktikákkal a poloskák ellen

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.09. 17:43

Ősszel sajnos a poloskák is megjelenhetnek a lakásban, sok-sok kellemetlenséget okozva. Jó hír, hogy van egy-két házi praktika, amelyeket bevetve elűzhetjük a nem kívánt betolakodókat.

Hirdetés

Az otthonaink leggyakoribb vendége a növényi nedvekkel táplálkozó bencepoloska, azaz mezei poloska, amely szürkésbarna színű, mintás hátú élőlény. Bár tudjuk, hogy ártalmatlan, mégsem látjuk szívesen a lakásban. Ha a poloska megijed vagy rálépünk, büdös váladék kibocsátásával reagál, amitől irtózunk, de szerencsére tudunk olyat mondani, aminek a szagát ez az élőlény nem bírja, s így inkább távol marad otthonunktól.

Ha nem szeretnénk ezzel a hívatlan vendéggel találkozni a lakásunkban, kipróbálhatjuk, hogy néhány cserép fűszernövényként használatos bazsalikomot helyezünk ki a belső ablakpárkányra, hiszen a betolakodónk bizony nem kedveli ennek a növénynek az illatát, így vélhetően jobbnak látja majd, ha meg sem próbál bejutni hozzánk.

Egy másik bevethető praktika, hogy csalánillóolajat csepegtetünk vattapamacsokra, és azokat rakjuk az ablakba, hiszen a csalán illatától szintén irtózik a poloska.

A harmadik dolog, amivel megpróbálkozhatunk, hogy néhány gerezd meghámozott fokhagymát rakunk egy befőttesüvegbe, amelynek tetejét egy kis darab nejlonharisnyával fedünk le, és befőttesgumival rögzítünk. A bűzös bogárkánk ennek a szagát se bírja, úgyhogy szuper riasztóként szolgálhat. Amire érdemes figyelni, hogy a fokhagymát hetente cseréljük az üvegben!

Forrás: femina.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #otthon | #praktikák |