Esős, szeles péntek, de mi vár ránk hétvégén?

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2024.02.23. 06:20

Pénteken felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé kell számítani esőre, keleten helyenként záporok is kialakulhatnak. A délies szél élénk, erős lesz, de reggel a Bakony térségében akár viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután 9 és 18 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten és délen mérhetjük a magasabb értékeket.

Szombaton is sok felhő lesz felettünk, és többfelé kell számítani esőre, záporra, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Napközben nyugaton és északnyugaton maradhat szárazabb az idő. Sokfelé kísérik majd élénk, erős lökések a déli-délnyugati szelet. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton és északnyugaton süthet ki több órára a Nap, máshol még sok felhő lesz az égen. Az északi tájakon és az Alföldön helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat, de néhol akár az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, nyugaton erős lesz a délies szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn és kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Elszórtan eső, zápor ezeken a napokon is kialakulhat, néhol zivatar sem kizárt. Hétfőn sokfelé lesz élénk, erős a déli-délkeleti szél, kedden viszont már kevesebb helyen számíthatunk élénk széllökésekre. Hétfőn 13-19, kedden 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #előrejelzés | #eső | #február | #időjárás | #szél |