Elhunyt a Pa-Dö-Dö sztárja, Lang Györgyi

Győr+ Fotó: Wikipedia/Fekist
2023.05.20. 20:40

66 éves korában, otthonában, szombat késő délután elhunyt Lang Györgyi - írta meg a Bors.

Az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban. Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, melynek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult – írja a Bors.

Lang Györgyi 1957. májusában született Szegeden, majd pedig 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. 20 éves korában kezdte el 1977-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1981-ben diplomát szerzett. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. Még ugyanebben az évben alapította meg Falusi Mariannal a máig hatalmas népszerűségnek örvendő Pa-Dö-Dő együttest.

28 éves korában diagnosztizálták betegségét, a Sclerosis multiplext, amely ezután egész életében elkísérte. Betegsége miatt már hosszú évek óta kerekesszékkel közlekedett.

Lang Györgyi és Falusi Mariann barátsága hosszú évtizedekre tekint vissza. A két színésznő A rémségek kicsiny boltja című musicalben szerepeltek együtt először, a próbákon pedig hamar kialakult az összhang, később pedig a szoros barátság. Először az Interpop Fesztiválon léptek fel együtt, ennek a könnyűzenei fesztiválnak köszönhetik népszerűségüket és első albumukat.

Kapcsolódó témák: #Gyászhír |