Egy nap szünet a frontok között

Győr+
2023.11.04. 08:50

Szombaton délelőtt még elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, zápor; ezt követően csökken a felhőzet mennyisége és változóan felhős-napos időre van kilátás. Este a Dunántúlon ismét felhők érkeznek és kisebb esőre is számítani kell. Nyugaton délutántól feltámad a délies szél, 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap megérkezik a következő front, mely országszerte esőt, záporokat, zivatarokat és felerősödő, helyenként viharos szelet hoz magával. Néhol kiadós csapadék eshet, késő délután kelet felé távozik a csapadék. A front gyorsan fog kelet felé vonulni, délután a Dunántúlon már a napsütésé lesz a főszerep. A csúcshőmérséklet ekkor 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Hétfőn már naposabb időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Az élénk déli-délnyugati szélben délután 13-18 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 3 és 10 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden már több felhőre készülhetünk, a napos időszakok mellett elszórtan lehetnek záporok, akár egy-egy zivatar is. Többfelé élénk légmozgásra, 11-18 fokos maximumokra számíthatunk. Szerdán is marad a változékonyság, a szeles időben záporok is kialakulhatnak, 8 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #előrejelzés | #eső | #időjárás | #ősz | #zivatar |