Hirdetés
Mell- és orrpiercing, orr és fülékszer a menő

Divat a testékszer a győriek körében

Fotó: Pixabay
Tóth Vivien
2021.08.31. 15:35

Egyre több fiatal készíttetett testékszert az elmúlt öt évben, így ezúttal annak jártunk utána, mik a jelenlegi piercingtrendek a győriek körében. Az egyik helyi szalonban választ is kaptunk kérdéseinkre.

Hirdetés

Napjainkban is népszerű a testékszer a fiatalabb generáció körében, vagy már leszálló ágban van ez a trend?

Ellenkezőleg, az elmúlt öt évben inkább nőtt az érdeklődés a piercingek iránt. Véleményünk szerint, a növekvő tendencia a médiának és a divatiparnak köszönhető, mivel egyre több sztár visel testékszert. A fiatalabb nemzedék nyomon követi ezeket a hírességeket a közösségi médiában és a tévében, ezáltal a testékszerek újra aranykorukat élik.

Melyik az a testrész, ahová a legtöbben kérik az ékszert?

Leginkább a porc piercingek divatosak manapság. Ezen felül még mindig nagyon sokan kérik az orr- és a fülékszereket egyaránt. Azon belül is a helix, a tragus, a septum és az orrkarika a legkelendőbbek.

Pár éve még a bőr alá ültetett testékszerek voltak a legfelkapottabbak. Csökkent eziránt az érdeklődés, vagy felváltotta valami új hóbort?

A bőr alá ültetett piercinget ma már inkább a 30-on felüli korosztály kéri a legtöbbször. Érdekes, de a fiatalabb generációnál jelenleg a mellpiercing, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Számos 18 év körüli vendég kér mellpiercinget, ami eddig nem volt túlzottan jellemző.

Átlagosan hány éves az a korosztály, aki a leggyakrabban fordul meg a szalonotokban testékszer miatt?

A vendégeim 90%-a 15-35 év közé tehető, tehát még mindig a fiatal felnőttek körében a legnépszerűbb a testékszer. A maradék 10%-ot az idősebb női korosztály és a 15 éven felüli férfiak teszik ki. A legidősebb vendégem 70 éven felüli volt. 15 éves kor alatt viszont nem készítek piercinget, csupán fülbelövést.

A pandémiás időszak mennyire viselte meg az üzlet működését?

Megéreztük a hatását, a forgalmunk 10-15 százalékkal visszaesett. Ez annak is volt köszönhető, hogy a határzár miatt a felvidéki magyarok, illetve az Ausztriában dolgozók nem tudtak eljutni hozzánk.

Azóta visszaállt a rend, és újra a régi kerékvágásban tudtok dolgozni?

Csak a saját részlegemről tudok nyilatkozni, így azt tudom mondani, hogy a pár hetes tavaszi és őszi zárás után egy hónappal már visszaállt a piercing forgalmunk a bezárás előtti szintre. Jelenleg a piercingezési kedvet a Covid egyáltalán nem befolyásolja.

Kapcsolódó témák: #divat | #piercing | #testékszer | #trend |
Hirdetés