A héten nem fog esni, újra melegebb napok jönnek

Győr+ Fotó: Tolnai Sz. Olivér
2024.04.11. 06:07

Esernyő helyett keressük elő a napszemüvegünket, hisz folytatódik a száraz, áprilisi nyár.

Egy nagyon erős nyári hidegfront is elbújna hazánk szerdai hőmérsékleti maximumtérképét látva, hiszen elképesztően nagy kontrasztot eredményezett a front. Míg keleten a 30 fokot is elértük – mellyel még az is könnyen meglehet, hogy rekord dőlt -, addig például a Bakonyban mindössze 11-12 fokot mutattak a hőmérők.

A szél ugyan egész nap tombolt, de nagyjából egy csepp esőt sem kaptunk, így joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy mikor érkezik végre jelentősebb csapadék? Nos, a héten már szinte biztosan nem. Maradni fog az átlagosnál melegebb, szárazabb idő, amely elsősorban az Alföldön élők számára igazán rossz hír, hiszen ott tovább fokozódhat az aszály. Leghamarabb hétfőn délután, este érkezhetnek újra csapadékgócok országunkba, addig bizony az esernyők, gumicsizmák maradhatnak a szekrények mélyén.

Napról napra melegebb lesz, olyannyira, hogy a hét legvégén, valamint hétfőn újra elérhetjük a 30 fokot. Folytatódik tehát az áprilisi nyár, számottevő változást a hétfőn érkező hidegfront hozhat majd magával. 

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #április | #előrejelzés | #időjárás | #meleg | #tavasz |