Hirdetés
Szemszög

Közösségben

Garamvölgyi Imre
2021.04.30. 13:50

Napok óta folyik a közösségi oldalakon a pankráció, hogy milyen jogon kötik a védettségi igazolványhoz a nagy nyitás után egyes intézmények, programok látogatását.

Hirdetés

Az oltás nem kötelező. Mindenki saját döntése alapján veszi fel vagy utasítja el a vakcinát. Senki sem kérheti ezt számon rajta.

Azt viszont látnunk kell, a Covid-19-járvány nem egyedi betegség. Nem daganat, szív- vagy tüdőbetegség, amellyel egyénileg kell megküzdenie annak, akit érint. A Covid a társadalmat fertőzi. Ha úgy tetszik, a többször mutálódott vírus az emberiség ellensége. Harcolni is közösen tudunk ellene. Távolságtartással, maszkkal, kézfertőtlenítővel és vakcinával.

Hirdetés

Ha valaki nem hajlandó részt venni a küzdelemben, azt megértem, hisz nem születik mindenki harcosnak, ám az már kétségeket vet fel bennem, az ilyen ember miért ragaszkodik tűzzel-vassal a közösségi élet örömeihez.

Ha részt akar venni a jóban, vegye ki a részét az áldozatvállalásból is.

Aki pedig megtette a kötelességét a vírussal szemben, mutassa be büszkén a védettségi igazolványát a mozipénztárnál, a termálfürdőben vagy az étteremben.

Akinek nincs, az pedig nézze otthon a tévét, igya meg a sörét csendben, azt meg tudja venni a boltban igazolvány nélkül is, ha elmúlt tizennyolc….

Kapcsolódó témák: #közélet |
likeold
a fb oldalunkat