Zsinórban negyedszer lehet a világ legjobbja a vívó Hoffmann Ibolya

Győr+
2024.01.15. 14:53

Hoffmann Ibolya, a Rába ETO Győr SE vívója megnyerte az előző héten, Guildford-ban rendezett, „Európai körversenyek” sorozat első megméretését. A remeklő veterán sportoló 2020, 2022 és 2023 után, idén is a „Kategória első” címre hajt. A versenyzőt Tállai László, a klub vívószakosztályának vezetője segíti. Hasznos útravalókkal látja el a sportolót, edzőpartnerként is hozzájárul Ibolya sikerességéhez.

Mindig ilyenkor, januárban az angliai versennyel indul ez a sorozat. Boldog vagyok, hogy az előző évek ilyen jól sikerültek számomra. Sokat tettem azért, hogy ennyiszer állhassak a dobogó legfelső fokán.” – nyilatkozta Hoffmann Ibolya a Rába ETO Győr SE Facebook-oldalán. „Büszke vagyok, hogy sorrendben harmadszor bizonyultam a legjobbnak a korosztályomban, egyedül a covid alatt nem volt ilyen verseny. Felemelő érzés lenne, ha idén is „Hoffmann Ibolyát” szólítanák az Európa bajnokságon utoljára a dobogóra, hiszen ekkor díjazzák a végső győztest ebben a sorozatban.” – részletezte a veterán sportoló.

Angliában az előző héten, a 4-es kategóriában 11-en voltunk. Csoportmérkőzésekkel kezdtünk, utána pedig egyenes kieséses szakasz jött. Rögtön egy vereséggel kezdtem … Az volt a gond, hogy csaknem másfél órát vártam az első mérkőzésemre, picit elbambultam, ez „okozhatta a vesztemet”. Utána aztán összeszedtem magam, és mikor 10 tusra mentünk, akkor már csak győzelmeim voltak, úgyhogy, ha lehet ilyet mondani, jókor jött a pofon.” – emlékezett vissza Ibolya az angliai viadalra. „A tavalyi esztendőt is szép eredménnyel zártam. Októberben a világbajnokságon egyéniben a 3. helyen végeztem, csapatban pedig a dobogó középső fokára léphettünk fel, a Daytona Beachen rendezett kontinenstornán.” – tette hozzá a versenyző, akit Borbély Lajos edző készít fel.

Már gyerekkoromban vívtam, és jól is ment. Aztán az ízületeim nem bírták a szakemberek szerint, ezért eltanácsoltak ettől a sporttól. Kénytelen voltam abbahagyni. Szülés után aztán visszakeveredtem a víváshoz, most már 10 éve biztos, hogy újra űzöm. Heti két alkalommal járok edzésre, emellett háromszor úszni is elmegyek.” – fogalmazott a versenyző. „Munka mellett csinálom, imádom ezt a sportot, és a sikerélményt. A vívás megtanította nekem, mi is az a kitartás, az alázat, és a tisztelet. Lesz Európa-bajnokság májusban, arra nagyon készülünk. Szeretnénk a csapattal dobogón végezni, remélhetőleg sikerrel járunk.” – tért ki a jövőbeni céljaira Ibolya.

A fiam is kipróbálta a vívást, mikor pici volt. Hiába voltam én az edzője, egyszerűen nem tudtam annyira lekötni. Később úgy döntöttünk, hogy kajakozni kezd. Jó választásnak bizonyult, hiszen ifi válogatott is volt, aztán végül a továbbtanulás mellett döntött. De a sporttól nem szakadt el, neki is az élete része.” – zárta gondolatait a remeklő vívó.

Kapcsolódó témák: #veterán | #vívás |