Férfi kézilabda

Zsinórban a harmadik győzelemét aratta az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.11.27. 14:01

A bajnokság tizedik fordulójában a BFKA-Balatonfüred csapatát fogadták a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a győri fiúk.

A  mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte a győri csapat, a kapuban Décsivel.

Ezúttal nem kezdték jól a mérkőzést a hazaiak, több mint négy percet kellett várni az első találatukra (1-2). Sokoray által gyorsan érkezett a második gól is, azonban egymás után két labdát is eladtak a zöld-fehérek és a 10. percbe érkezve már a vendégeknél volt az előny (2-4).

Ekkor érkezett a pályára, Goór és Czene is, azonban Goór nem töltött sok időt a pályán, szűk egy percet követően kettő perces kiállítást kapott. Az emberhátrányból kétszer is eredményesek tudtak lenni a hazaiak: először Sövegjártó bombázott távolról a kapuba, majd Sokoray is gólt lőtt (12. perc 4-4). A 16. percben Goór ismét a kispadra kényszerült, de ezzel a lehetőséggel sem tudott élni a vendég csapat, a ETO-Uni Győr újabb gólt szerezett hátrányban, míg ők kapura lövésig sem jutottak el. Nagy két találatával már három gólos előnyben voltak a hazaiak a 22. percben (9-6), de Barnyák kettő perces kiállítása következett ezután, így ismét hátrányban kellett játszania a győri fiúknak. A három gólos vezetést a hátrány ellenére is tartották, melyben sokat segített az is, hogy az ellenfél is emberhátrányba került. Nagy hétméteres góljával 12-9-re módosította az állást, de Mátés utolsó másodperces találatával a félidei eredmény: 13-9 alakult.

A második játékrészre ugyanazt a kezdősort küldte a pályára Kovácsovics László, egy kivétellel; a kapuban ezúttal már Takács állt. Az első hazai támadásból Ásványi sajnos nem tudott eredményes lenni, a következőben viszont már Sokoray talált a kapuba (33. perc 14-9). Az első tíz percben folytatták a győriek a stabil védelemnek köszönhetően az előny növelését (40. perc 17-13) és a 45. percre már hat gólos előnyben voltak (20-14).

Érkeztek a cserék is a pályára, Gaál és Pápai kaptak lehetőséget, majd visszatért a pályára Czene is, aki rögtön az első támadásból gólt szerzett (46. perc 21-14). Azonnal időt is kért a vendégek vezetőedzője, de közelebb férkőzni nem tudtak sőt, Czene és Sövegjártó góljaival könnyen tartani tudták előnyüket a zöld-fehérek. (51. perc 23-17). Az 52. percben Goór megkapta harmadik kettő perces kiállítását is, így a mérkőzés végéig ő már a lelátóról nézhette az eseményeket. Az utolsó percekben a hazaiak a 7-6 elleni játékot is gyakorolhatta, ebből Barnyákot kétszer is megtalálták, így a vezetés nem került veszélybe annak ellenére sem, hogy az ellenfélnek több esélye is volt üres kapus gólt szerezni. Az 58. percben a balatonfürediek még időt kértek, de a komolyabb felzárkózáshoz ez az időkérés már kevés volt, a végeredmény: 29-24.

Kovácsovics László: “Alakulgat szépen lassan az a katica… Gratulálok a csapatnak!”

AGROFEED ETO-UNI Győr – BFKA-Veszprém  29 – 24   /13-9/

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (3 védés 27%), TAKÁCS (6 védés 29%), Sokoray 3, Kőhalmi 1, Győri-Dani 2, Goór, Kovácsovics, BARNYÁK 3, Ásványi 1, Nagy 3, Czene 4,  Mátés 3, SÖVEGJÁRTÓ 5, Pápai,  PAÁR 2, Gaál 1

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

Forrás: etokc.hu

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Agrofeed ETO-UNI Győr | #kézilabda |