Yvette Broch és Ana Gros újra Győrben!

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.06.10. 15:04

Lezárultak az utolsó tárgyalások is, kialakult a Győri Audi ETO KC 2022/2023-as szezon játékoskerete. Az eddig bejelentett Line Haugsted és Sandra Toft mellett, a 2022-es évadban újra zöld-fehér mezben szerepel majd Yvette Broch és Ana Gros.

Véglegessé vált a Győri Audi ETO KC játékoskerete, így a már korábban bejelentett két érkezők mellett, újabb két klasszis játékos csatlakozik a csapathoz. Két ismerős arcot köszönthetnek a győri szurkolók, akik visszatérnek az Audi Aréna Győrbe a következő idénytől. Újra Győrben szerepel a kétszeres Bajnokok Ligája győztes holland beálló Yvette Broch, aki 2015 és 2018 között szerepelt korábban a Győri Audi ETO KC színeiben. Ez idő alatt 134 tétmeccsen lépett pályára, és 397 gólt szerzett. Háromszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes és kétszer hódította el a BL serleget csapatunkkal. 2018 után szüneteltette karrierjét klub és válogatott szinten is, majd a 2020/2021-es szezonban a francia Metz együttesébe tért vissza a kézilabda pályára. Az elmúlt szezonban a román CSM Bukarest gárdájában szerepelt.

„Igen, a hír igaz, nyártól újra csatlakozom a Győri Audi ETO KC-hoz. Rengeteg szép emlék köt Győrhöz, hiszen pályafutásom legnagyobb klub sikereit itt értem el. Boldog vagyok, hogy újra ebben a csodálatos egyesületben kézilabdázhatok. Ígérem, hogy minden energiámmal, erőmmel azon legyek, hogy a kitűzött céljainkat közösen elérhessük.” – mondta Yvette Broch.

„Yvette Broch korábban három szezonon keresztül erősítette csapatunkat, és stabil meghatározó tagja volt, mint védekezésben, mint pedig támadásban klubunknak. Jelenleg posztján most is az egyik legjobbnak számít, védekezése kimagasló. Örülök, hogy újra az ETO-ban fog játszani, mert mentalitásával és profizmusával teljes mértékben illeszkedik a csapatba. Yvette Broch 1 plusz 1 éves kontaktust írt alá klubunkkal.” – nyilatkozta Görbicz Anita elnök.

2012 után tér vissza Győrbe a szlovén átlövő Ana Gros. Ana először mindössze 19 évesen, 2010-ben lett klubunk játékosa, két éves kontraktusa alatt 83 tétmérkőzésen lépett pályára, és 226 gólt szerzett Győrben, ez idő alatt két magyar bajnoki elsőséget és két Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett csapatunkkal. 2012-ben a német Thüringer HC együtteséhez igazolt, majd 2014-ben Metzbe igazolt négy szezon erejéig. 2018 – 2021 között Brest Bretagne játékosa volt, ahonnan 2021-ben a CSZKA Moszkvába igazolt. Az orosz – ukrán konfliktus miatt 2022 márciusában felbontotta szerződését az orosz együttessel, és hazatért Szlovéniába, a Krim Ljubljana együttesébe.

„Még pályafutásom legelején játszottam Győrben, és két magyar bajnoki és két Magyar Kupa győzelmet ünnepelhettem a csapattal. Sok szép emlékkel távoztam akkor, és most visszatérek Győrbe, hogy még több sikert érhessek el a zöld-fehér együttessel. Nagyon várom már a közös munkát a csapattal, és maximálisan azon leszek, hogy legjobb tudásom szerint segítsem csapatomat a kitűzött célok elérésében.” – mondta Ana Gros.

„Ana Gros fejlődését régóta figyelemmel kísérjük, és nyugodtan mondhatom, hogy jelenleg a világ egyik legjobbja a posztján, és egyértelműen a szűk elit tagjai közé tartozik a jobbátlövő poszton.  Maximálisan tisztában vagyunk vele, hogy mennyire profi játékos, aki roppant elszánt és sikeréhes. Mentalitásával és tudásával remekül illeszkedik csapatunkba. Ana-val két évre szóló szerződést kötött klubunk.” – mondta Görbicz Anita elnök.

A jövő évi keret két fiatal tehetséggel lesz teljes. Farkas Júlia és Ogonovszky Eszter továbbra is lehetőséghez jut a felnőttek között.

A Győri Audi ETO KC végleges kerete a 2022/23-as szezonra:

Grafika: gyorietokc.hu

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |