Volt szerb szövetségi kapitányt szerződtetett az ETO

Győr+
2023.07.11. 11:48

Slavoljub Muslin személyében rutinos szakember fogja segíteni a szakmai munkát az ETO FC Győr labdarúgócsapatánál. A 70 éves - korábbi vezetőedző - szakmai tanácsadóként fogja segíteni a stáb munkáját

A szerb szakember játékosként többek között a Red Star, a LOSC Lille, a Brest és az SM Caen csapataiban futballozott. Pályafutása befejezése után a Red Star-nál kezdett edzősködni.

Gazdag edzői karrierje során többek között a Girondins de Bordeaux, a KSC Lokeren, a Lokomotiv Moszkva, a Khimki, a Dinamo Minszk, a Krasznodar és a Standard Liege vezetőedzője volt.

Edzői pályafutása során kétszer nyert jugoszláv-, majd szintén két alkalommal szerb bajnokságot, emellett Jugoszláviában a kupát is elhódította egy alkalommal, Bulgáriában egy-egy kupát és bajnokságot, Marokkóban pedig egy bajnoki címet nyert csapatával.

Legjelentősebb állomáshelye hazája válogatottja volt, aminek élére 2016-ban nevezték ki, és irányításával a nemzeti csapat kijutott a 2018-as világbajnokságra.

Slavoljub Muslin a jövőben az ETO FC Győr szakmai tanácsadójaként fog dolgozni, tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően nagy segítségére lehet az Antonio Munoz által vezetett szakmai stábnak.

Slavoljub Muslin (Fotó: eto.hu)

Muslin első benyomásai nagyon jók a csapatot illetően, gyorsan megtalálta a közös hangot a szakmai stáb tagjaival, és már várja a közös munkát.

– Nehéz lenne a szakmai filozófiámat egy-két mondatban bemutatni, de azt elmondhatom, hogy megegyezik Antonio Munozéval. Ezt igazolták az eddig látottak, és a közös beszélgetéseink. A legfontosabb feladatom az lesz a klubnál, hogy az első csapat mellett dolgozva, segítsem az együttes magasabb szintre való jutását szakmai tanácsadóként. Szeretném elérni, hogy az ETO egy szép, támadó futballt játsszon. Azon dolgozunk, hogy minél előbb sikerüljön a magasabb osztályba való jutás, ott pedig ezt a játékot még tovább fejleszteni. Hosszú az út odáig, nem lesz egyszerű, de mindenki azért dolgozik, hogy ez sikerüljön. Amióta tudom, hogy ide érkezem, elkezdtem tanulmányozni a bajnokság mezőnyét, de elsősorban számomra nem ez a fontos, hanem hogy a saját csapatunk azt mutassa a pályán, amit látni szeretnénk mi, és a szurkolóink is – mondta Slavoljub Muslin.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |