Volt győri focista szárnyal a Kecskeméttel

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.10.14. 16:37

Különleges mérkőzés vár Zeke Márióra. Az NB I-ben menetelő, a tabella második helyén álló Kecskemét labdarúgója korábbi csapata, az ETO FC ellen lép pályára kedden, a Magyar Kupában.

A huszonkét esztendős Zeke a zöld-fehér győri klub akadémiáján nevelkedett, majd játszott a felnőtt csapatban (később pedig a Gyirmót együttesét is erősítette), így érzelmileg rendhagyó lesz számára a találkozó.

„Szívügyemként tekintek Győrre, nagyon szeretem a várost, számtalan szép emlék köt hozzá. A korábbi győri csapattársak közül többekkel, például Vincze Ádámmal és Kovács Krisztiánnal, manapság is tartom a kapcsolatot. Kedden ugyanakkor ellenfélként érkezem az ETO Parkba, s természetesen mindent megteszek, hogy kivívjuk a továbbjutást. Persze tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem lesz egyszerű feladatunk” – nyilatkozta Zeke Márió portálunknak.

A védő a nyáron a Fehérvártól került kölcsönbe a Kecskemét együtteséhez, amellyel szárnyal az NB I 2022–23-as kiírásában. Az élvonalban újonc együttes tíz forduló alatt 19 pontot gyűjtött. Többek között otthon verte 2-0-ra a címvédő Ferencvárost, az Újpestet pedig idegenben győzte le 2-1-re.

„Úgy érzem, a sikerünket leginkább a kiemelkedő csapatszellemünknek és a szervezettségünknek köszönhetjük. Mindenki tudja, mi a dolga, s összetartók vagyunk. Azt is nagyon fontosnak tartom, hogy érezzük a bizalmat a klub vezetősége részéről, amely lehetőséget ad a fiataloknak, illetve a magyar játékosoknak. Kecskeméten nagyon családias a légkör, jó érzés ehhez a csapathoz tartozni” – tette hozzá a labdarúgó.

Zeke Márió a gárda kiváló formája ellenére óvatosan fogalmazott, amikor a céljairól kérdeztük.

„Mindig csak az aktuális mérkőzésre fókuszálunk, ez a legfontosabb. Igyekszünk minél több pontot begyűjteni, hogy elérjük célunkat, amely elsődlegesen a bennmaradás az NB I-ben. Személy szerint pedig igyekszem jó játékkal, találatokkal és gólpasszokkal segíteni az együttest” – jegyezte meg a futballista.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |