Volt győri focista az UEFA kiemelt listáján

Győr+ AZ Alkmaar/Facebook
2023.01.05. 18:45

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) idén is összeszedte azon fiatal futballisták listáját, akitől nagy berobbanás várható az év során – köztük egy magyar válogatott játékossal, Kerkez Milossal, aki korábban Győrben, az ETO FC-ben szerepelt.

Az UEFA a kontinens minden szegletéről érkező riportereiből, tudósítóból és szerkesztőiből álló hálózatára támaszkodott ezúttal is, hogy megjósolja, mely játékosokból válhatnak sztárok az előttünk álló évben.

A feltételek között szerepel, hogy az év kezdetén legfeljebb 21 éves lehet a játékos – korábban olyan futballisták szerepeltek a listában, mint Erling Haaland, Jamal Musiala, Rodrygo vagy éppen Jude Bellingham.

Az idei 40-es listára egy magyar labdarúgó is felkerült, a holland AZ Alkmaarban pallérozódó Kerkez Milos.

A 19 éves, balhátvédként és balszélsőként is bevethető játékos a győri utánpótlásból került ki az AC Milanhoz, ahonnan tavaly januárban 2 millió euróért a holland csapathoz igazolt.

Kerkez a mostani idényben 28 tétmérkőzésen három gólt és hat gólpasszt termelt a holland ligában a 33 pontos Feyenoord és a 30-30-nál járó Ajax, PSV duó mögött negyedik AZ-ben (29), jó teljesítményének köszönhetően pedig már négyszer is pályára léphetett a magyar válogatottban.

A balhátvéd gond nélkül betöltötte azt az űrt, amely Owen Wijndal Ajaxhoz igazolásával keletkezett a csapatnál, és szerzett már gólt a holland élvonalban és az Európa-konferencialigában is. A magyar válogatottban 18 évesen bemutatkozó magabiztos játékos megbánásra késztetheti a Milant, hogy tavaly januárban lemondott róla

– írja az UEFA honlapja Kerkez Milossal kapcsolatban.

Forrás: Index

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |