Labdarúgás

Volt győri bajnok a Vasasnál

Fotó: vasasfc.hu
Győr+
2020.09.22. 18:37

Az ETO-val bajnokságot szerző labdarúgó, Pátkai Máté a Videotonból tette át székhelyét Angyalföldre.

A hírről a Vasas FC a hivatalos honlapján számolt be kedden, kora este:

Pátkai Máté számára nem idegen a piroskék mez, 14 esztendősen egy szezon erejéig már volt a Vasas labdarúgója. Eddig 300 alkalommal lépett pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen, futballozott az MTK, a Győr és legutóbb a MOL Fehérvár FC együttesénél – mindhárom klubjával bajnoki címet szerzett, a Vidivel 2019-ben Magyar Kupa-győztes lett. 23-szoros magyar válogatott játékosként a 2019-es Eb-selejtezőn is letette névjegyét: Wales és Horvátország ellen ő lőtte a győztes gólt. Pátkai Máté jelenleg is a magyar válogatott tagja, legutóbb szeptember elején szerepelt a Nemzetek Ligája 2. fordulójában az Oroszország elleni csapat keretében.

Otigba Kenneth utánpótlás-játékosként Gyulán és Békéscsabán futballozott, de miután a nemzetközi szakma is felfigyelt rá, a holland élvonalbeli Heerenveen együttesénél vált profi labdarúgóvá. A 28 éves védő egy rövid törökországi kitérőt követően 2017-ben igazolt a Ferencvárosba, ahol Magyar Kupa-győztes lett, majd 2019-ben és 2020-ban is tagja volt a zöldfehérek bajnokcsapatának. Összesen 39 magyar élvonalbeli és 97 nemzetközi első osztályú mérkőzésen lépett pályára, 2018-ban pedig meghívót kapott a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési találkozókra.

Pátkai Máté, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
– Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban. Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat, Nagy Miklós sportigazgatóval néhány óra alatt megállapodtunk. Életem során mindig jól döntöttem, utólag ezt az élet is igazolta. Most olyan klubhoz igazolok, ahol újra vannak komoly célok, az eddigi lépéseimnél is mindig ez motivált. A Vasassal közös célom, hogy feljussunk az élvonalba, hangsúlyt fektessünk az építkezésre. Nem érzem visszalépésnek a döntésemet, hiszen néha egyet hátra kell lépni ahhoz, hogy kettőt léphessünk előre.

https://www.facebook.com/VasasFC/posts/3688505017847130

Forrás: vasasfc.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |