Vladimir Djordjevics: Karrierem legszebb éveit töltöttem Győrben

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.25. 06:32

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

Vladimir Djordjevics 2009-ben szerb bajnokként és kupagyőztesként érkezett Győrbe a patinás belgrádi Crvena zvezda csapatától. 71 élvonalbeli bajnokin erősítette a Győri ETO-t. Annak ellenére, hogy belső hátvédként nem a gólszerzés volt a feladata, négyszer is eredményes tudott lenni az NB I.-ben.

„Jó érzések kavarognak bennem, amikor visszagondolok az ETO-nál eltöltött időszakomra. Sikerült nyomot hagynom egy olyan klubban, amelynek dicső a múltja, és bízom benne, hogy a jövője is. Karrierem legszebb éveit töltöttem Győrben, amire büszke vagyok. Ez összesen hat esztendőt jelent, csaknem a játékos-pályafutásom felét. Minden mérkőzésen a maximumot nyújtottam zöld-fehér mezben” – árulta el Djordjevics a Győr+ Médiának.

A 40 esztendős korábbi focistát számos felejthetetlen élmény köti a Rába-parti klubhoz, amelyek közül természetesen kiemelkedik a tíz évvel ezelőtti bajnoki aranyérem.

Nagyon szép emlékeket őrzök az ETO-ról, mindazokról az emberekről, akikkel együtt dolgozhattam a klubnál. A szurkolókat, a várost és a stadiont is nagyon megszerettem. Minden idényben az európai kupaporondon szerepeltünk, amihez az kellett, hogy az NB I.-ben a legjobb három között végezzünk. A legnagyobb sikerünk a 30 év után elhódított bajnoki cím volt. Elképesztően jó érzések kavarognak benne, ha erre a sikerre gondolok. Történelmet írtunk, dicsőséget szereztünk a klubnak. A sikerünk elsődleges okának a csapatszellemet tartom. Egységesek voltunk az öltözőben, a pályán és azon kívül is” – tette hozzá Djordjevics.

A korábbi hátvéd élete a futball, játékoskarrierje lezárása óta is szeretett sportágában dolgozik.

„Első számú asszisztensedzőként tevékenykedem a szerb élvonalbeli Radnicki Nisnél. A szakmai stáb vezetője egyébként Nikola Trajkovics, aki szintén oszlopos tagja volt a tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyerő Győri ETO-nak. Ahogy korábban Győrben, most is közösen küzdünk a sikerekért. Ki tudja, mit hoz az élet? Bízom benne, hogy egyszer majd lesz lehetőségünk az ETO-t is irányítani a kispadról” – fogalmazott Djordjevics.

A szakember minden évben ellátogat Győrbe. Kiváló a kapcsolata honfitársával, az ETO-val szintén bajnok Lazar Sztanisiccsal, aki a Rába-parti városban él.

„Ilyenkor rendszerint elmegyünk a stadionba nosztalgiázni. Jó érzés beszélgetni a helyiekkel a korábbi sikerekről. Mindig szívesen térek vissza Győrbe, az ETO-hoz, ahhoz a klubhoz, amely rengeteget adott nekem” – jelentette ki Djordjevics.

Kapcsolódó témák: #bajnokcsapat | #Győri ETO FC | #labdarúgás |