Vízpart, napsütés, vakáció!

Szigeti Sándor
2022.07.09. 10:08

Idén is több száz gyermek ismerkedik az evezéssel a győri kajak-kenu szakosztály nyári táborában.

Nem véletlenül legendás a Graboplast Győri VSE nyári sporttábora. Számos későbbi versenyző itt találkozott először az evezés szépségeivel és sajátította el a sportág alapjait. Sokan őriznek közülük szép emlékeket az itt eltöltött napokról.

„Gyönyörű vízpart, jó levegő, mozgás és remek társaság – többek között ezért szeretik annyian ezt a tábort. Naponta két sportfoglalkozást tartunk, amely hétfő délelőttönként mindig úszásfelmérés, a többi alkalommal pedig kajakozás, kenuzás, sárkányhajózás vagy éppen SUP-ozás, valamint lehet tengózni, társasjátékozni és pihenni is” – mondta el Kovács Sára szakedző.

A munka mindig a szárazföldi oktatással kezdődik: a gyerekeket először megismertetik a hajótípusokkal, a lapátokkal, majd megmutatják nekik azt is, hogyan kell biztonságosan hajóba szállni. Csak ezután következik az első vízre szállás. „A táborozók megtanulják a szabadvízi fürdőzés szabályait, és természetesen felhívjuk a figyelmüket a veszélyeire is. Ezen a héten 32 fiatallal dolgozunk, júniustól augusztus első hetéig több százan érkeznek hozzánk” – tette hozzá a szakember.