Vizes vb – Szabó Szebasztián és Sebestyén Dalma sem jutott döntőbe

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.02.11. 19:11

Szabó Szebasztián és Sebestyén Dalma sem jutott döntőbe a dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek vasárnapi nyitónapján.

A két elődöntős magyar közül elsőként Szabó ugrott medencébe 50 méter pillangón, a szám 2021-es Európa-bajnoka a délelőtti előfutamban 23.35 másodperces idővel a kilencedik helyen került fináléba.

A 27 esztendős versenyző a 2-es pályán úszva 23.32-es idővel csapott célba, amivel a futamban hetedik, összességében pedig a 11. helyen végzett.

Belülről ugyan jónak éreztem, de nem erre számítottam, amikor ránéztem a táblára. Nemrég kezdtük el az edzéseket, ami nem kifogás, de erre a számra most nem készültünk sokat, hiszen a nyáron sokkal fontosabb az ötven gyors. Fukuokában sem sikerült ez a szám, aztán az ötven gyors egészen a középdöntőig rendben volt” – nyilatkozta az MTI-nek Szabó.

Női 200 méter vegyesen Sebestyén délelőtt 2:14.27 perces idővel a 14. helyen jutott tovább, így a második középfutamban, az 1-es pályán kellett úsznia. A magyar versenyző szinten pontosan egy másodpercet javult (2:13.25), ez végül a 11. helyhez volt elég.

Csalódott vagyok azért, hogy nem lett meg a döntő, de nagyon kiúsztam magam. Azt gondolom, február elején ez nem annyira rossz idő, van mire építkezni a nyárra, az olimpiára. A kezdés alapvetően rendben volt, a mell nem volt annyira acélos, mint kellett volna. Össze kell kicsit jobban rakni a második százat” – mondta Sebestyén.

Kapcsolódó cikkünk:

Kapcsolódó témák: #úszás | #vizes vb |