Visszavonult Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó

Fotó: MKKSZ
MTI / Győr+
2022.03.15. 18:10

Bejelentette visszavonulását Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai, nyolcszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok kajakozó.

Fazekas-Zur pályafutásának legeredményesebb időszakát Győrben töltötte. Ő a győri klub történetének második olimpiai bajnoka, egyben az egyetlen a hölgyek közül, aki győri színekben meg tudta védeni olimpiai bajnoki címét. Tavaly már nem győri színekben indult a versenyeken.

,,Szerettem volna még ezt az évet végig csinálni, de már nem fér bele. Nem tudom belerakni azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen, mert a mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a 41 éves sportoló.

Hangsúlyozta: nem hiszi, hogy folytatni fogja, csak ezt nehéz kimondani egy olyan szerencsétlen év után, mint a tavalyi, amikor nem úgy jöttek össze számára a dolgok, ahogy szerette volna.

,,Tavaly sem sikerült csapatba kerülnöm, pedig úgy gondolom, sokat edzettem. Az agyamat sem tudom már annyira odarakni a mindennapi dolgok mellett, amennyire kellene” – magyarázta.

Fazekas-Zur egy ideje komoly nyaki porckorong-sérüléssel küzd, erről elmondta, hogy műtétre nem volt szüksége, és mivel jelenleg nem végez olyan edzésmunkát, mint korábban, nincsenek panaszai sem.

Fazekas-Zur 2012-ben Londonban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Kovács Katalinnal, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Szabóval, Kozákkal és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok a kajak négyesek 500 méteres versenyében.

Kapcsolódó témák: #kajakkenu | #visszavonulás |