Visszavonul az UNI Győr rutinos kosarasa

Pécskai István Fotó: gyorikosar.hu
2023.07.28. 12:03

Varga Zsófia közel 15 év profi karriert követően bejelentette, visszavonul. A SERCO UNI Győrben 8 évet eltöltő kosárlabdázó az egyetemi együttesek csapatvezetőjeként dolgozik tovább.

A magyar bajnokságban 138 alkalommal lépett pályára a zöld-fehérek színeiben. Két ezüstöt, és két bronzot nyert, emellett kétszer a Magyar Kupában is harmadik lett a csapattal.

A magyar válogatottban 75 mérkőzésen lépett parkettre. Címeres mezben a legjobb eredménye egy Európa-bajnoki 7. hely.

„Minden sportolónak megfordul egyszer a fejében, hogy abbahagyja a profi sportot, és engem is foglalkoztatott a kérdés így harminc fölött. Igazán akkor fordult meg először a fejemben, amikor bajnoki döntőbe jutottunk az előző szezonban. Amikor idekerültem a 2015/16-os idényben, akkor is egy ezüsttel kezdtem, és úgy gondoltam, mi lenne, ha ezüsttel is fejezném be. Ezzel keretbe foglaltam a győri pályafutásom – fogalmazott Varga Zsófia. – A családom végig mellettem állt, hoztak-vittek Ajka és Nagykanizsa között a kezdetekkor, úgyhogy a legnagyobb köszönet nekik jár. Gábor Erzsébet volt a nevelőedzőm, és aki ismeri, az tudja, hogy elég határozott és kemény személyiség. A második köszönet egyértelműen neki jár. Mindent tőle tanultam, a határozottságot, valamint hogy nem lettem egy puha csaj. Nagy köszönet Fűzy András elnöknek, aki mindenben támogatott, bármilyen kérésem, óhajom-sóhajom volt, azt ő teljesítette. Azért is hatalmas köszönet illeti, hogy mikor mondtam neki, szeretnék a csapat és a kosárlabda körül maradni a visszavonulás után is, ebben is támogatott.”

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #visszavonulás |