Visszavágott a Rapid, vereség Bukarestben

Győr+ / MTI | Fotó: gyorietokc.hu
2022.12.11. 15:35

A múlt heti kétgólos hazai győzelem után idegenben háromgólos vereséget szenvedett a Rapid Bucuresti-től a Győri Audi ETO KC.

A mieink keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Ana Gros is hiányzott, ráadásul Line Haugsted még nincs tökéletes egészségi állapotban.

Ahogyan múlt szombaton, ezúttal is remek színvonalú meccset játszott egymással a magyar és a román bajnok. Mindkét kapus, Ivana Kapitanovic, illetve Silje Solberg bravúros védésekkel kezdett, a Rapid a hatékonyabb védekezésének köszönhetően vezetett 5-2-re. A 12. percben Ambros Martín győri vezetőedző időt kért és cserékkel próbálkozott, mert a hazaiak nagy iramot diktáltak és tovább növelték a különbséget.

A meccs első harmadában a vendégek tíz lövést rontottak, de 14-10-es állásnál a románok időt kértek, viszont ezzel megtörték a saját lendületüket. Az ETO emberhátrányban megkezdte a felzárkózást, egy 5-0-s sorozat végén egyenlített, sőt két másodperccel az első félidő vége előtt – a meccs során először – megszerezte a vezetést.

A második felvonás elején már hárommal vezetett az ötszörös BL-győztes Győr, de ezután megint sokasodtak a hibák. A Rapid előbb egyenlített, majd újra előnybe került. Az utolsó tíz percen belül előbb az ETO egyenlített, majd a fáradhatatlannak tűnő, és ebben az időszakban pontosabban játszó bukarestiek egy 3-0-s sorozattal eldöntötték a meccset. A magyar együttes mindhárom büntetőjét kihagyta a meccsen.

Rapid Bucuresti – Győri Audi ETO KC 30–27 (15–16)

A vendégeknél Stine Oftedal, Estelle Nze Minko és Rü Unhi öt-öt gólt szerzett, Silje Solberg négy, Sandra Toft tíz lövést védett. A hazaiaknál Sorina Grozav és Eliza Iulia Buceschi hét-hét, Marta López Herrero öt gólt lőtt, Ivana Kapitanovic 16 védéssel zárt.

A hat győzelemmel és két vereséggel rendelkező ETO jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában lép pályára, a három sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros pedig ugyanazon a napon a cseh Baník Most együttesét fogadja Érden.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Bukarest | #Győri Audi ETO KC |