Női kosárlabda

Visszavágnának az őszi vereségért

Fotó: Vig Norbert
Szigeti Sándor
2022.02.11. 19:39

Több hetes szünetet követően az Újbuda ellen lép pályára most szombaton az UNI Győr-MÉLY ÚT női kosárlabda csapata.

A világbajnoki selejtezők miatt közel három hetes szünet után folytatódik az UNI Győr-MÉLY ÚT számára női kosárlabda-bajnokság a mostani hétvégén.

A Győr tabella harmadikként a hetedik helyen álló ELTE BEAC Újbuda ellen lép pályára idegenben. És bár a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezés alapján ez akár egy sima meccsnek is tűnhet, koránt sem az, hiszen ősszel a BEAC kiadós, 22 pontos vereséget mért a mieinkre idehaza (65-87). Ezek után nem csoda, hogy a lányok nagyon szeretnének visszavágni a novemberi fiaskóért:

„Nem éppen kellemes a legutóbbi élményünk a BEAC-ról. Mi akkor éppen egy gyengébb periódusban voltunk, ők pedig motiváltan, szép játékot bemutatva hazai pályán leptek meg bennünket. De nem csak a mi skalpunkat gyűjtötték be, legyőzték a DVTK-t és a PEAC Pécset is. Van pár rutinos játékosuk és külföldi légiósuk, melléjük pedig tehetséges fiatal magyar játékosaik, egy jól összerakott csapatról van tehát szó, akiket komoly hiba lenne lebecsülni” – mondta el a Győr+ Médiának Iványi Dalma.

Az UNI Győr-MÉLY ÚT vezetőedzője hozzátette: nagyon fontos mérkőzés előtt állnak, amelyet a korábbi hibákat kijavítva mindenképpen szeretnének megnyerni:

Az őszi hazai találkozón nem voltunk elég kemények, kevés egyéni párharcot nyertünk meg, és engedtük, hogy a BEAC irányítsa a mérkőzést. Ezen változtatnunk kell még akkor is, hogyha hazai pályán a vendéglátóink nyilván magabiztosak lesznek. Remélem, a legutóbbi, huszonkét pontos vereség extra motiváció lesz a lányok számára, hogy ezúttal mi hagyjuk el győztesen a pályát. Már csak öt mérkőzés van hátra a bajnokság alapszakaszából, kulcsfontosságú, hogy ezeken jól szerepeljünk” – fogalmazott Iványi Dalma.

Az ELTE BEAC Újbuda – UNI Győr-MÉLY ÚT találkozó szombaton 17 órakor kezdődik Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban.