Visszatért Győrújbarátra a díjugratás

Győr+
2022.10.14. 13:15

Ez az ősz különleges a lovassport szerelmeseinek Győr-Moson-Sopron megyében, hiszen három év kihagyás után ismét Győrújbaráton rendezték meg a díjugratás megyei döntőjét. A verseny jó időben, remek körülmények között zajlott.

Az október eleji napsütés igencsak kedvezett a szabadtéri sportoknak, így a díjugratók is örültek, hogy ideális körülmények között küzdhetik le az akadályokat a Lóerő Lovas Egyesület Százszorszép Lovasközpontban, amely a megyei döntő helyszínét biztosította. Abban, hogy ismét ilyen rangos díjugrató eseményt rendezhettek Győrújbaráton, elévülhetetlen érdemei vannak Heilig Szilviának, akinek a résztvevők egyöntetűen mondtak köszönetet a beszámolók szerint.

Fotó: Németh Bettina

A versenyre egyébként szép számmal jelentkeztek, a rajthoz végül 152 páros állt fel. A résztvevők rendelkezéséré állt kettő melegítő pálya is, ahol Czibula Orsolya segítette a lovasokat a megfelelő felkészülésben. A verseny teljes lebonyolításában egyébként Fodor Nikolett is egész nap közreműködött bárki kereshette, akinek szüksége volt bármire is.

Reggel a kicsiké volt a főszerep, akik több mint hetvenen mérték össze tudásukat összesen két versenyszámban. Fontos az utánpótlás nevelése és bemutatása, hiszen a sok szép, hibátlan lovaglást látva több fiatalnak is megjöhet a kedve a sportághoz, ahogy erről többen már a helyszínen is lelkesen beszéltek. Déltől következtek a 105 centiméteres magasságú csoportban kezdő lovasok, akik szintén remekül versenyeztek. Az első helyezést ebben a kategóriában Liziczai Virág Róza szerezte meg Apolló nevű lovával, maga mögé utasítva Kiss Luca Katát és Kocsis Szabinát. Az Év kezdő lovát is kiválasztották, a megtisztelő címet pedig Donna Dorena érte el, nyergében Nevelits Laurával.

Fotó: Németh Bettina

A 115 centiméteres kategóriában az Egervári Orsolya emlékére rendezett ifjúsági versenyt Lengyel Luca Virág nyerte Kamilla nyergében, a második Király Alíz lett, míg a harmadik helyet Tóth Teodóra szerezte meg.

A Megye amatőr bajnokát is kihirdették, a címet pedig Hursán Réka kapta Don Diarado By Borisszal. Második helyen Király Alíz végzett, harmadikként pedig Páli Dávid.

Következett a döntő, a nap fénypontjaként. Egyébként a kitűnőre vizsgázott versenynapon Fodor István a döntőhöz mérten kihívásokkal nehezítette a szép színes akadályokkal teli pályát a starthoz állt 12 párosnak. Az izgalmakat kétszeres összevetés is fokozta a 3. illetve az első két helyezésért.

Fotó: Németh Bettina

A Megye felnőtt bajnokának gratulált Jónás Melinda, Egervári Attila és Bardóczky Veronika is, ezzel is emelve az esemény fényét. Az első helyet végül Páli Dávid szerezte meg Barissa nyergében 2 hibátlan gyors lovaglással megelőzve ifj. Néveri Imre Lászlót Canetto De Semillyvel és Fehér Vanessa Zoét L-quattro chinnel.

Három év kihagyás után tehát méltó módon tét vissza a díjugratás Győrújbarátra, s jó hír, hogy a Lóerő Lovas Egyesület célul tűzte ki, hogy a rendszeres oktatás, túraszervezés és az igényes hobbi lovasok lovai bértartása mellett biztosítsa a versenylovasok szereplési lehetőségét is. Ezzel egyre több magyar sportolónak adnak majd lehetőséget és helyet a megfelelő felkészüléshez.

Szerző: Boros Anita

Kapcsolódó témák: #díjugratás | #lovassport |