Visszatalált a győztes útra az ETO!

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.08.27. 21:05

A labdarúgó NB II hatodik fordulójában az ETO hazai pályán fogadta a Tiszakécskét.

A győriek álomszerűen kezdték a bajnokságot, az első négy meccsüket megnyerték, legutóbb viszont 3-2-es vereséget szenvedtek a Nyíregyházától. Szerencsére a Tiszakécske ellen sikerült visszatalálni a győztes útra.

Már a második percben helyzetbe került az ETO, amely saját közönsége előtt támadó felfogásban lépett pályára: Bumba a jobb oldalról befelé húzott, majd bomba erősen lőtt, de a labda elkerülte a kaput. A 11. percben Kiss Ágoston, a Tiszakécske kapusa kétszer is nagyot védett: Kröhn beadása után előbb ziccert hárított, majd a győriek második próbálkozást is hatástalanította.

A 28. percben Skvarka lőhetett ígéretes helyzetből, de célt tévesztett. A 31. percben Bumba próbálkozott lövéssel, de könnyedén védte a kísérletet Kiss Ágoston.

A 41. percben nagyon közel került a vezetés megszerzéséhez az ETO, de a szabadrúgáshoz előre húzódó Szépe ziccerben rontott. A szünetre így 0-0-ás döntetlennel mentek a csapatok.

A győri gárda mindent megtett a szünetet követően, hogy előnybe kerüljön. Az erőfeszítéseket siker koronázta: az 51. percben megszerezte a vezetést az ETO. Lacza Alex jobbról befelé tolta a labdát, majd a saját nevelésű, 19 éves szélső hatalmas erővel a kapuba bombázott!

A bekapott gólt követően a tiszakécskeiek cserékkel próbálták felpörgetni a játékukat, de továbbra is az ETO irányította a meccset, a hazaiak sokkal veszélyesebben futballoztak.

A 81. percben emberelőnybe került az ETO: a mentősök hordágyon vitték le a pályáról Márkus Attilát, a vendégek játékosát, aki első ránézésre súlyos sérülést szenvedett. Mivel a vendégek elhasználták az összes cserelehetőségüket, 10 játékossal voltak kénytelenek befejezni az összecsapást.

A 91. percben megduplázta az előnyét a győri együttes Claudiu Bumba révén. A román légiós már a negyedik találatát jegyezte az idényben. Az eredmény ezután már nem változott, 2-0-ra nyert az ETO, amely 15 szerzett ponttal vezeti a tabellát.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |