Vingler László: célirány az NB 1!

Cs. László Gábor Fotó: ETO FC Győr
2024.02.03. 19:05

Sudár termet, divatos frizura, derűs tekintet. Tizennyolc esztendejével maga a megtestesült jövő. Vingler László, az ETO FC Győr NB II.-es labdarúgócsapatának igazolt középpályása, az U19-es válogatott keret tagja, aki a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia 2023-as díjazottja.

A foci szeretetét a szó szoros értelmében az anyatejjel szívta magába. Szülei – akkor kisgyerekként – végigszurkolták a legendás Verebes-korszakot. Aztán amikor már saját fiuk, Lacus az ovifoci-bajnokságban ismerkedett ezzel a népszerű sporttal, az egész család bízott abban, hogy később talán magasabb szinten is megállja a helyét. Anyai és apai ágon, a nagyszülőkig visszatekintve, minden férfi felmenő igazolt futballista volt, bátyja jelenleg a Győrújfalu SE igazolt csatára.

Angol, szlovák, német feliratú kupák sorakoznak Vingler László vitrinjében. Érmeinek és serlegeinek száma már több mint félszáz. A korosztályos bajnokságokban és a nemzetközi meccseken szinte mindig sikerült valami különlegeset nyújtania.

A múlt esztendő végén újabb trófeával gyarapodott a gyűjtemény. Ő érdemelte ki a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia legjobb játékosa címet. Havas Máté igazgató meglátása szerint is a legjobb helyre került a díj. Legnagyobb sportélménye az volt, amikor az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben képviselhette a magyar színeket egy nemzetközi tornán. A FourFourTwo focimagazin is írt róla a „Tehetséggyanús” rovatában.

Sokat köszönhet edzőjének is. Antonio José Munoz így értékelte Vingler díjazását: „Nagyszerű játékos. Évek óta kísérem figyelemmel, trénere voltam az NB III.-ban is. Eddigi fejlődése töretlen. Szeretném, ha együtt menetelnénk tovább a kitűzött célig.” Ez a cél Lacus számára a sikeres érettségi, no meg a feljutás az élvonalba! Ez utóbbival egyetért az egész játékoskeret. Ezt várja tőlük a vezetés és persze a szurkológárda is.

„Az öltözőben is állandóan erről beszélünk angolul, spanyolul, németül és magyarul. S bár a nyelv különböző, a cél egy: a győzelem” – mondja a fiatalember, aki kerettagja az U19-es magyar válogatottnak. Elmondása szerint neki is, az ETO-nak is jól sikerült a téli dunaszerdahelyi edzőtábor. A csapat pedig szeretné, hogy ismét sok szurkoló legyen az ETO-stadion lelátóin.

Úgy, mint a régi szép időkben.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |