Világbajnoki döntő után bronzérem az Eb-ről

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2022.10.09. 08:49

A győri Ihász Veronika a tavaszi történelmi darts-vb-szereplés után ezúttal egy Európa-bajnoki bronzéremmel írta be magát a sportág nagykönyvébe.

Veronika áprilisban a sportág őshazájában, Angliában lett kilencedik az amatőr világbajnokságon, most pedig ennél is tovább lépett: harmadik helyen zárt a spanyolországi Eb-n. Hasonló magyar sikerre még nem volt példa a darts történetében.

Természetesen nagyon boldog vagyok, bár azt nem mondhatnám, hogy tökéletes volt a szervezés. Még strandpapucsban és pólóban járkáltam a verseny helyszínén, amikor közölték, hogy három órával előrébb hozták az első meccsemet, így mindjárt kezdek a pódiumon” – mesélte a nyitómeccs előtt átélt izgalmakat a kiváló győri dobó, akit Spanyolországban értünk utol telefonon.

„Az idei évem eddig borzasztóan kemény. Nagyon sok a feladat a munkahelyemen, mellette rengeteg hazai és nemzetközi versenyre járunk. Ezt kell összehangolnom azzal, hogy közben gondoskodjak a családomról és a négyéves kisfiamról is” – tette hozzá.

Nehéz év ide vagy oda, Veronika idén is versenyben van a világbajnoki szereplésért: A közép-európai ranglistán a második, a világranglistán pedig jelenleg a huszonkettedik helyen állok, így van rá esély, hogy ismét indulhassak a londoni világbajnokságon. Három kulcsfontosságú pontszerző verseny van még hátra a szezonból, ebből kettőt Budapesten, egyet pedig novemberben Prágában rendeznek. Ezeken a tornákon dől el majd minden” – fogalmazott.

Kapcsolódó témák: #darts | #győri darts klub |