Világbajnok kapust igazol az Audi ETO

Győr+ Fotó: Győri Audi ETO KC/Facebook
2023.03.24. 12:37

Egy újabb poszton vált véglegessé a Győri Audi ETO 2023/24-es kerete. Miután kiderült, hogy Silje Solberg anyai örömök elé néz a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy a következő szezonban is szükség lesz egy olyan kapusra, aki megfelelően helyettesíteni tudja norvég klasszisukat. A választás Rinka Duijndamra, a holland válogatott világbajnok kapusára esett.

 A holland válogatottal 2019-ben világbajnoki címet szerző, 25 éves Rinka Duijndam a norvég Sola csapatából érkezik Győrbe idén nyáron – írja az ETO honlapja.

„A kézilabdában nagyon fontos szerepe van a kapusoknak, nem hiába szerepel két világklasszis nálunk ezen a poszton évek óta. Silje Solberg kiválása után tudtunk, hogy Amandine Leynaud csak nyárig vállalja el a feladatot, ezért kapust kellett keresnünk júliustól. Örülök, hogy gyorsan meg tudtunk egyezni Rinka Duijndammal, aki nem csak a holland válogatottal, de klubszinten is letette már névjegyét a sportágban. Fiatal, ambiciózus játékosról van szó, aki számára óriási lehetőség a győri szereplés, hiszen újból a legrangosabb versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. 1+1 éves kontraktust írtunk alá” – nyilatkozta Endrődi Péter.

Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben szerepelhetek nyártól. A klubot senkinek nem kell bemutatni, a legjobb a világon. Ellenfélként már játszottam Győrben, akkor még csak bíztam benne, hogy egyszer én is részese lehetek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, már nagyon várom, hogy Magyarországon szerepelhessek. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot a célok elérésében.” – mondta Rinka Duijndam, aki tagja volt a 2019-ben Japánban világbajnoki címet szerző, illetve a 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes holland válogatottnak. 

Kisebb holland klubok után Németországban a Borussia Dortmund és a Thüringer csapataiban szerepelt, majd 2022 nyarán tette át székhelyét Norvégiába, a Sola alakulatához. A Bajnokok Ligájában két alkalommal már pályára lépett csapatunk ellen még dortmundi színekben a 2020/21-es kiírásban. Akkor a német csapat feladva pályaválasztói jogát mindkét meccset Győrben játszotta le, és mindkét alkalommal győri siker is született.

Kapcsolódó témák: #audi eto | #kézilabda |