Vignjevics váltja Horváth Ferencet a Honvéd kispadján

Fotó: Budapest Honvéd FC
Győr+
2022.02.02. 11:35

A szerb Nebojsa Vignjevics veszi át a labdarúgó-NB I-ben szereplő Budapest Honvéd irányítását. A Horváth Ferenc helyére érkező 53 éves tréner 2023. június 30-ig szóló szerződést kötött a kispestiekkel.

Nagyon izgatott vagyok, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Tudom, hogy hová érkezem, a Honvéd egy jelentős klub, komoly múlttal, és örülök, hogy itt lehetek – fogalmazott a bejelentést követően Vignjevics. – Tisztában vagyok vele, hogy mit várnak tőlem, szeretném megköszönni a bizalmat a klubvezetés részéről, azért fogunk dolgozni, hogy sikeres tavaszunk legyen, ez a közös célunk. Ebben hiszek, a közös munkában, mert természetesen fontosak az egyéni ambíciók, de a csapatért kell mindent megtenni. Most csak az számít, hogy stabilizáljuk a csapatot és lépésről lépésre menjünk előre.“

Vignjevicset 2013 őszén nevezték ki az Újpest vezetőedzőjének, a lila-fehérek kispadján 258 meccset ült, kétszer nyert Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát, valamint egy bronzérmet is szerzett a gárdával. 2020 nyarán távozott Újpestről, tavaly nyár óta pedig a lett Liepeját irányította. 23 mérkőzésen, 14 győzelem, négy döntetlen és öt vereség volt a mérlege, a szezont pedig bronzéremmel és kupadöntővel zárta az együttes.

Nebojsa egy határozott, karakteres edző, aki jól ismeri az NB I-et, és aki a kemény munkában hisz. Ennek szellemében irányította eddigi csapatait is, amelyek eredményes és fegyelmezett futballt játszottak. A Honvédnál is ezt várjuk tőle.” – mondta Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője.

 

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |