Vidnyánszky testvérek: A labdarúgás családi vonás nálunk

Fotó: Marcali Gábor
Pécskai István
2022.03.30. 19:03

Vidnyánszky Ádám és Mátyás feltett célja, hogy beverekedje meg az ETO FC felnőtt csapatába. A zöld-fehér klub NB III-as együttesét erősítő két fiatal labdarúgó neve nem véletlenül cseng ismerősen a szurkolók számára: édesapjuk ugyanis Vidnyánszky Attila, a budapesti Nemzeti Színház Kossuth- és Jászai-díjas igazgatója, a fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi kuratóriumának elnöke.

Hogy Ádám és Mátyás a labdarúgást választotta, azért sem lehet meglepő, mert a sportágnak igen komoly hagyománya van a családjukban.

,,Sok felmenőnk volt futballista. Mondhatjuk azt is, hogy a labdarúgás családi vonás nálunk. Édesapánk egyébként kisebb csapatokban focizott, főleg fiatalon. Megvolt a tehetsége a sportághoz, s kapusként egész magas szintre juthatott volna. Végül azonban a művészetet választotta – mesélte a Győr+ Médiának Vidnyánszky Ádám, aki nem labdarúgóként kezdte sportkarrierjét. – Először jégkorongoztam, de aztán a nagy zöld focipálya hangulata magával ragadott.”

Hozzátette, édesapja mindenben támogatja őket.

„Folyamatosan igazgatja, segíti az életünket. Ami a labdarúgást illeti, mindig van valamilyen meglátása és tanácsa, ami előremutató. Főként akkor kapjuk meg ezeket, amikor személyesen kijön a meccsünkre” – fogalmazott Ádám.

Mátyás elmondta, gyerekkora óta imádja a focit. Nem is volt kérdés számára, hogy ezt a sportágat választja. Neki is rengeteget jelentenek az édesapja tanácsai.

„Rendszeresen elmondja az észrevételeit, hogy miben kellene javulnunk. Pozitív, építő jellegű meglátásai vannak. Jó érzés, hogy mindig számíthatunk rá” – jelentette ki a focista.

A Vidnyánszky testvérek hangsúlyozták, a beilleszkedéssel egyáltalán nem volt problémájuk Győrben.

Nagyon befogadóak voltak a társak, legyen szó az NB II-es vagy az NB III-as csapat tagjairól. Mindenki mindenben segített. Az öltözőben kimondottan jó a hangulat. Remekül érzem magam az ETO-nál – mondta Ádám, aki arról is szót ejtett, hogyan került Győrbe. – Az elmúlt nyáron kaptunk szerződésajánlatot az ETO-tól. Számomra nem volt kérdés, hogy ezt a nagy múltú klubot választom.”

Mátyás számára ezek után vált egyértelművé, hogy kövesse testvérét a zöld-fehér klubhoz.

Volt más opció is számomra, hogy hol folytassam a karrierem. Miután azonban Ádám Győrbe igazolt, minden egyszerűbbé vált. Szerettem volna őt követni az ETO-hoz. Örülök, hogy ez végül megvalósult – jelentette ki Mátyás, akinek a testvéréhez hasonlóan nem volt gondja a beilleszkedéssel. – Egyszerű dolgom volt. Nagyon segítőkészek voltak a srácok, hamar megtaláltam az összhangot a többiekkel.”

Mindketten nagyon ambiciózusak, komoly terveik vannak a jövőre nézve.

,,Rövid távon az a célunk, hogy bemutatkozzunk az ETO NB II-es csapatában. S hogy hosszú távon mi az álmunk? Szeretnénk beverekedni magunkat a felnőtt magyar válogatottba!” – jelentették ki a Vidnyánszky testvérek.

Fifázni és társasozni szeretnek
A Vidnyánszky testvérek nagy hangsúlyt fektetnek a tanulásra. Persze ha emellett még van idejük, akkor a hobbijuknak is hódolnak.
„Idén érettségizem, így a szabadidőmben leginkább tanulok. Mindig próbálom úgy beosztani a napomat, hogy a tanulásra jusson elég idő. Egyébként szeretek társasozni” – jelentette ki Ádám. Mátyás elmondta, a tanulás mellett ha ideje van, a népszerű focis videójátékot, a FIFA-t űzi, amelyben jobbnak tartja magát testvérénél.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |