Nemek harca

Versennyel gyűjtik a kilométereket

Fotó: GYAC
Nagy Roland
2020.04.10. 11:59

A versenyzők mellett a szabadidősport szerelmeseit is különleges helyzetbe kényszeríti a koronavírus járvány miatt életbe lépett korlátozás. A GYAC Futóklub egyre népszerűbb, folyamatosan gyarapodó létszámmal működik, az utóbbi hetekben azonban nem tudnak találkozni a tagok, hogy együtt edzenek. A klub vezetője, Nagy Rita úgy gondolta, ki kell találnia valamit, ami a hobbifutók motivációját fenntartja, és egyben marad a csapat.

„Éreztem, hogy most jön az az időszak, ami elveheti a csoport erejét, és visszaesik a futóklub-tagok kedve, lendülete, hiszen nem tudunk összejönni, nem húzzuk egymást a nehezebb időszakokban sem. Jöttek az ötletek, és a klasszikus „nemek harca” viadal lett a befutó, vagyis versengjenek a lányok a fiúkkal. Olyan verseny kellett, ami nem tántorítja el azokat sem, akik a legjobbakhoz képest alacsonyabb szinten vannak, nem tudnak, és nem is akarnak profikhoz közeli teljesítményt nyújtani. Ezt akartam áthidalni, de úgy, hogy mégis mindenkit megmozgassunk. Egy Facebook poszttal aztán elindult a csajok-pasik verseny. Mindenki dokumentálja az általa lefutott távot. Ma már mindenki órával, telefonos alkalmazással fut, így nem nehéz leigazolni a mozgást. Ezeket a kilométereket küldik el nekem a résztvevők, én egy táblázatban összesítem, és naponta látszik a változás, és a verseny állása” – mondta Nagy Rita.

A GYAC Futóklub vezetője minden reggel összesíti a beküldött „futásokat”, erről a táblázatról egy fotót feltesz a futóklub Facebook oldalára, így mindenki naprakész a viadal állásával kapcsolatban.

„Az elején sokáig a hölgyek vezettek, de a férfiak ezt nehezen viselték, így toboroztak tagokat, ami egyébként nem tiltott, sőt, örülünk ennek. Így rengeteg plusz kilométerük lett, fordítottak is. Persze a csajok visszavágtak, és őrült tempóba kezdtek, újra átvették a vezetést. Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Összesítésben a csütörtöki állapot szerint nyolcezer kilométer körül vagyunk. Bárki csatlakozhat hozzánk, nem kell klubtagnak lenni, de remélem, ha vége lesz ennek a vészterhes időszaknak, ők megmaradnak majd ebben a társaságban” – mondta Nagy Rita, majd hozzátette,  a szabályokat, ajánlásokat nem véletlenül találták ki, ezeket mindenki tartsa be.

A verseny addig tart, amíg újra össze nem jöhet a Futóklub csapata a megszokott körülmények között.

Kapcsolódó témák: #futás | #GYAC |