Veronica Kristiansen kihagyja az Eb-t

Fotó: Győri Audi ETO KC
Győr+
2022.10.11. 14:28

A Győr Audi ETO-ban kézilabdázó Veronica Kristiansen személyes okok miatt biztosan nem lesz ott a szűkebb norvég keretben a szlovén-montenegrói-macedón rendezésű Európa-bajnokságon.

Nem vesz részt a norvég női kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra szóló felkészülésén Veronica Kristiansen idén október 23-tól. Az ETO honlapja azt írja, a játékos ebben az időszakban orvosi kezelésen esik át, ezért nem tud a felkészülés és a torna kezdetén nemzeti csapata rendelkezésére állni, amiről értesítette is hazája szövetségét. A játékos nem végleg mondta le a válogatottságot, hanem csak ezt az időszakot hagyja ki. Az orvosi beavatkozás szükségessége nem sporttevékenységgel összefüggő ok, elvégzése idején azonban nem lehet sportolni.

,,Az egészségemmel szerencsére minden rendben van, de most szükségessé vált, hogy a kézilabda-Eb helyett személyes céljaimat helyezzem előtérbe” – mondta Veronica Kristiansen.

“Veronica értesített bennünket arról, hogy személyes okok miatt kihagyja az idei EB-t. Játékosunkat mindenben támogatjuk” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

A Győri Audi ETO KC kapusa, Silje Solberg és az irányító Stine Oftedal viszont bekerült a november 4-én kezdődő Eb-re készülő és a magyarokkal azonos csoportban szereplő norvég válogatott keretébe. Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány ugyanakkor Kristiansenre mellett Kari Brattsetre sem számíthat.

A norvégok az Eb előtt Stavangerben nemzetközi tornát rendeznek, ahol megmérkőznek a brazil, a dán és a holland együttessel. Az Észak-Macedóniában, Montenegróban és Szlovéniában sorra kerülő Európa-bajnokságon a ljubljanai csoportban november 4-én magyar-svájci és norvég-horvát, 6-án magyar-horvát és norvég-svájci, míg 8-án horvát-svájci és norvég-magyar mérkőzést rendeznek. A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A magyar válogatott továbbjutása esetén Ljubljanában szerepel a középdöntőben.

Kapcsolódó témák: #audi eto | #Európa-bajnokság | #kézilabda |