Vereséggel kezdte az ETO a tavaszi szezont

Szigeti Sándor Fotó: ETO FC Győr
2024.02.04. 16:03

Meglepetésre az újonc BVSC-Zugló otthon tartotta a három pontot az NBI-be való feljutást megcélzó ETO FC Győr ellen az NB II tavaszi nyitófordulójában.

BVSC: Csenterics – Király, Vinicius, Hesz, Poór, Hidi P., Tóth K., Mucsányi (Bacsa 58’), Nwachukwu (Nagy J. 89’), Tóth M. (Kelemen P. 67’), Ihrig-Farkas (Szilágyi M. 67’). Vezetőedző: Szekeres Tamás.

ETO: Ruisz – Vera, Szépe (Hamed 56’), Boldor, Vianna (Csontos 46’), Anton, Vingler, Skvarka (Kröhn 69’), Bumba, Diarra (Boschilia 69’), Lukics (Huszár 56’). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gabriel Boschilia, az AS Monaco frissen Győrbe igazolt játékosa csak a cserepadon kapott helyett, ott volt viszont a kezdőben az egykori kispesti közönségkedvenc Nenad Lukic. Jól kezdett a Győr, több helyzetet is kidolgozott, szögletekből is veszélyeztetett, majd Szépe egy látványos ollózással vetette észre magát, lövése azonban elszállt a kapu fölött.

Hiába voltak fölényben a mieink, a 37. percben meglepetésre az NB II-s újonc Zugló szerezte meg a vezetést, Tóth Milán lőtte ki a hosszú sarkot (1-0). Hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A csapatot elkísérő győri drukkerek azt remélték, hogy a szünet után megkezdődnek a ETO-rohamok, azonban a ritmusváltás elmaradt. Mindkét oldalon újabb és újabb cserékkel próbáltak lendületet vinni a játékba, de az újonnan beállók érdemben nem tudtak hozzátenni a játékhoz.

A 72. percben az ETO-mezben először pályára lépő Boschilia próbálkozott távolról, lövése elszállt a kapu felett.

A 75. percben végleg eldönthették volna a meccset a hazaik, de Poór hiába maradt üresen a kapu előtt, lövése a léc fölé szállt. Öt perccel a vége előtt szép összjáték végén Bumba került helyzetbe, próbálkozása egy védőről szögletre pattant. A Győr előtt adódott az utolsó lehetőség, hogy legalább egy pontot megmentsen, de Kröhn lövése elkerülte a jobb felső sarkot.

BVSC-Zugló – ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Antonio Munoz:Szerettünk volna három ponttal kezdeni, de nem tudtuk a saját futballunkat játszani. Az első félidőben lassan járattuk a labdát, de uraltuk a játékot, és volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk, ám nem találtunk a kapuba, ellenfelünk pedig az egyetlen helyzetéből eredményes volt. A második félidőben idegesen játszottunk, nem tudtunk tiszta helyzetet kialakítani, csak a mérkőzés utolsó pillanataiban. Levonjuk a tanulságokat, sok dolgot kell kijavítanunk, és a következő meccseket meg kell nyernünk hazai pályánnyilatkozta a klub honlapjának a győriek vezetőedzője.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II | #sport |