Vereséggel búcsúzott az élvonaltól a Gyirmót

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.05.14. 17:03

A Gyirmót a bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól elszenvedett 1-2-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján.

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion
OTP Bank Liga NBI., 33. forduló

Gyirmót FC Győr-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

Játékvezetők: Ziekerlbach Péter – Georgiou Theodoros, Medovarszki János – Pillók Ádám

Gólszerző: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.) sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Széles, Zeke – Vass – Hasani, Ventura, Nagy P., Medgyes – Varga B. Vezetőedző: Csertői Aurél
Ferencvárosi TC: Bogdán – Wingo, Mmaee, Dvali, Civic – Besic – Zubkov, Loncar, Marin, Gravic – Bassey. Vezetőedző: Stanislav Csercseszov

Felszabadult játékot hozott a már bajnok Ferencváros és a sereghajtóként biztos kieső Gyirmót összecsapásának első félideje. A csapatok támadó futballal szórakoztatták a közönséget, de az esélyesebb fővárosiak voltak veszélyesebbek. A zöld-fehérek sokáig nem tudták gólra váltani fölényüket, mígnem a szünet előtti utolsó pillanatokban Bassey sokadik helyzetét végül gólra váltotta.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz az FTC jó lehetőségeket dolgozott ki, de Rusák remek védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség. A hazaiak aztán szórványos támadásaik egyikéből váratlanul egyenlítettek, sőt, majdnem a vezetést is megszerezték, de a második góljukat les miatt érvénytelenítették. A fővárosi csapatot nem zavarta meg a rövidzárlat, továbbra is fölényben játszott, végül Civic góljával megérdemelten távozott három ponttal Gyirmótról. (MTI)

A meccsről a beszámoló ide kattintva olvasható.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |