Labdarúgás

Vereséget szenvedett az ETO a listavezető otthonában

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.03.07. 06:24

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában Miskolcon lépett pályára az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol a hazai csapat egy bombagóllal és egy megpattanó lövéssel betalált mindkét félidőben, így 2-0-s győzelmet aratott.

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában Miskolcon lépett pályára az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol a hazai csapat egy bombagóllal és egy megpattanó lövéssel betalált mindkét félidőben, így 2-0-s győzelmet aratott.

DVTK – ETO FC 2-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion 1460 néző. V.: Hanyecz (Csatári, Varga G.).

DVTK: Danilović – Szűcs K., Szatmári, Bárdos, Németh M. (Eperjesi 68′), Molnár G., Lucas, Oláh (Bertus 83′), Keller (Kocsis 83′), Könyves (Horváth Z. 68′), Eppel (Zsolnai 74′). Vezetőedző: Kondás Elemér.

ETO FC: Fadgyas – Kovács K. (Fodor 70′), Kiss M., Bagi (Farkas B. 79′), Csonka, Vincze Á., Toma, Tuboly, Vitális (Vernes 61′), Priskin (Bacsa 61′), Óvári (Szimcso 61′). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Könyves (38’), Eppel (54’).

A hétközi, MOL Fehérvár elleni mérkőzés után, ezúttal is rangadón lépett pályára az ETO Diósgyőrben. Mindjárt a találkozó legelején Óvári csapott volna le egy haza gurított labdára, ám Danilovic menteni tudott. A 8. percben Kovács K. kapott egy remek indítást, amivel kilépett a védők között, ám a hazaiak kapusa szögletre tisztázott. Tíz perccel később Eppel vált le védőjéről, majd ballal a jobb felső irányába bombázott, ami kevéssel tévesztett célt. A 27. percben Vincze felszabadítása került Lucas elé, aki tizenhét méterről, állítás nélkül bombázott, lövése kevéssel kerülte el a kapunkat. A 35. percben Priskin fordult kapura a tizenhatoson belül, lövése Szatmári kezéről pattant a földre, ám a játékvezető sípja néma maradt. Három perccel később megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Könyves vezette rá a labdát a védelmünkre, majd tizennyolc méterről csavart a hosszú felsőbe 1-0. Az első félidő végén Oláh próbálkozott még egy kemény lövéssel, ám Fadgyas a helyén volt, és hárítani tudott. Az 54. percben megduplázta előnyét a hazai csapat. Eppel elé került a labda a tizenhatosunkon belül, aki egy átvétel után lőtt, Csonkán felperdült a labda, ami így került a hálónkba 2-0. A 80. percben Kiss M. felívelését fejelte kapura Farkas B., nem sokkal tévesztett célt. Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt Bacsa vett le egy labdát a hazai kapu előterében, majd tálalt az érkező Farkas B. elé, ám lövése jócskán célt tévesztett. Több lehetőség már nem alakult ki egyik csapat előtt sem, így 2-0-s hazai győzelem született.

Klausz László: – Sajnos meghatározó játékosaink elég fáradtak voltak, ez alkalommal kevesebbet tudtuk veszélyeztetni az ellenfél kapuját, de azt gondolom, hogy most is sikerült azt a játékot hoznunk, amit elterveztünk. Hozzá kell tennem, hogy mérkőzést befolyásoló tényező volt a meg nem adott büntető, lehet, hogy akkor nagyobb lelkiereje lett volna a csapatnak, és legalább egy pontot tudtunk volna szerezni, de így sajnos vereséget szenvedtünk.

Forrás: eto.hu
Illusztráció: Despositphotos

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |