Női kosárlabda EK

Vereség Spanyolországban

Fotó: Pixabay
Győr+
2019.10.24. 05:59

Kikapott a Győr szerdán Spanyolországban a női kosárlabda Európa Kupa második fordulójában.

Jól kezdett a győri csapat, 4–1 után viszont kiegyenlítettebb lett a találkozó. Mindkét oldalon kemény volt a védekezés, így nem esett sok kosár. A két csapat fej fej mellett haladt, minimális előnyt tudott csak kicsikarni a hazai alakulat. A második tíz percben viszont szétesett a győri védekezés, hiszen kétszer annyi pontot kaptunk, mint az első negyedben. A másik palánknál ugyanakkor nem lettünk hatékonyabbak, így a nagyszünetre komolyabb hátrányba kerültünk.

A második félidőben sem fordult a kocka, sőt, a Gernika egyre nagyobb előnyre tett szert, előbb 20 pont fölé nőtt a különbség, a szakasz hajrájában pedig már majdnem 30 pont volt a két csapat közötti távolság (56–27). Nem kellett sokat várni arra sem, hogy 30 fölé nőjön a differencia, a zárószakasz előtt kétszer annyi dobott pontnál járt a Gernika, mint mi (62–31). Az utolsó felvonásra eldőlt a csata, már csak az volt a kérdés, összezuhanunk-e, vagy sikerül feljebb zárkózni. Nos, igazából egyik sem történt, de a negyedik negyedet is kevéssel elveszítettük, így végül nagy különbségű vereséggel zártuk a csoportkör második fordulóját.

Egy hét múlva ismét Spanyolországban lépünk pályára, jövő szerdán 20.30 órakor a Parfumerias Avenida vendége lesz Milos Pavlovic alakulata.

Milos Pavlovic: – Sajnos súlyos vereség lett a vége. Jól kezdtünk, de a második negyedtől elveszítettük a koncentrációnkat, nem jöttek be a dolgaink, az ellenfél pedig van annyira tapasztalt csapat, hogy ezt megbüntesse. Az első negyed után csak egy csapat volt a pályán, s nem mi voltunk azok. Most utazunk haza, jön a következő meccs, de nagyon hiányzik tőlünk Raksányi és Papp. Nincs idő keseregni, dolgozunk tovább, hogy jobbak legyünk.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #kosárlabda |