Vereség a szezonzárón

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2019.12.23. 14:00

Kiélezett csatában szenvedett vereséget hétvégén Szombathelyen a SZESE Győr női röplabdacsapata.

SzoESE–SZESE Győr 3:2 (-17, 27, 10, -18, 13)
Szombathely, NB II-es női mérkőzés, 50 néző. V.: Barabás Béla, Nagy L.

SZESE: Hirni, Lakatos R., Sinai, Juhász V., Tóth L., Orbán. Csere: Huber, Léhner-Vargán, Sas. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Nem kezdték jól a találkozót a győriek, de 7–2 után visszajöttek a mérkőzésbe és a játszma felére már náluk volt az előny, amit növelni is tudtak a játékrész végére.

A második szettben a SZESE rajtolt jobban, de sajnos kiengedtek, és hagyták fordítani a hazaiakat. Szoros volt a játszma, hol egyik, hol másik csapat vezetett 1-2 ponttal, de a végjátékban megremegtek a kezek, így egyenlített a SzoESE.

A harmadik nem sokáig volt szoros, ugyanis a játékrész közepére 7 ponttal ellépett a Szombathely, amely a teljesen leblokkoló vendégeket állva hagyta, s magabiztosan húzta be a játszmát.

A negyedik szettben a győriek nem hagyták a házigazdát nagyobb előnyt kialakítani, sőt a játékrész felére már négy ponttal vezettek, amikor időt kértek. Ez sem segített rajtuk, mert ekkor ellenállhatatlanul játszott a SZESE, és nem adtak nekik esélyt a fordításra.

A záró felvonásban 8-6-os győri előnnyel fordultak a felek, de a kiélezett végjátékot nem bírták idegekkel a vendégek, és belehibáztak, így végül hatalmas küzdelemben, de vereséget szenvedtek.

Szamosi Balázs edző: – Sajnálom ezt az eredményt, mert benne volt a győzelem. Kritikus pillanatokban hibáztunk, amik végül megbosszulták magukat. Látszik, hogy nem elég a szettek elején jól játszani, de a játszma végéig koncentrálni kell. Az ellenfél támadásokban felénk kerekedett és ez elég volt nekik a sikerhez, míg mi szinte végig szaladtunk az eredmény után. A folytatásban az alapjátékunkat kell stabilizálni, hogy a játékosok bátran támaszkodjanak a tudásukra, és ne remegjenek meg a kezek a döntő szituációkban.

Forrás: SZESE Győr

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #röplabda |