Végleges a sprint keret

Fotó: kajakkenusport.hu
Győr+
2022.07.07. 21:03

Népes csapattal indulhat az idei gyorsasági kajak-kenu világversenyeken a Graboplast Győr, ahol kivételesen a VB megelőzi az EB-t. Kopasz Bálint, Takács Kincső, Kiss Balázs, Erdélyi Tamás, Erdőssy Csaba és a parakajakos Török Dávid is bekerült az utazó keretbe.

Mindkét versenyen duplázni fog Kopasz Bálint, aki K1 1000 méteren a tavalyi tokiói elsőség után újra nyerni szeretne. Bálint jó formában van és a válogatókon is magabiztosan versenyzett mindkét alkalommal. Edző édesanyja Demeter Irén most is két számra készíti fel a fiát, hiszen a szegedi Nádas Bencével K2 500 méteren is megmutatja magát az olimpiai bajnok. Várhatóan itt is harcban lehetnek együtt a dobogóért.

Két kenusunk is duplázik, hiszen előbb Kanadába, majd Németországba utazhat Takács Kincső és Kiss Balázs. Mindketten ettől a szezontól Németh Gergővel készülnek, és mindketten egyéni számot is visznek. Kincsőé a C1 200 méter mindkét világversenyen, ahol már a döntőbe jutás is óriási fegyvertény lehet. Jó formája viszont kell a csapathajóhoz, C4 500 méteren már a dobogó sem elképzelhetetlen a magyar női kenusoktól.

Kiss Balázs minden távon megmutathatja képességeit. A világbajnokságon C2 1000 méteren, Münchenben C1 500 és C2 200 méteren indul, mindkét párosban a paksi Hodován Dáviddal az oldalán.

Az utolsó kérdőjel a férfi EB-re készülő K4 1000 méteren induló csapathajó körül volt, mert a négyes összeállítására Hüttner Csaba szövetségi kapitány hat versenyzőt jelölt, köztük két győrit.

A még U23-as korú Erdélyi Tamás és a felnőtt világbajnokságon negyedik hellyel rendelkező Erdőssy Csaba is bekerült végül a csapathajóba, a lágymányosi Mizsér Márkkal és a KIS-s Béke Kornéllal együtt, így Németh Balázsnak végül három versenyzője is készülhet a müncheni Európa-bajnokságra. Ott lesz ugyanis Török Dávid is a parások legnépesebb mezőnyében, KL3 200 méteren.  

Forrás: kajakkenugyor.hu

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |