Labdarúgás

Védőt igazolt a Gyirmót

Fotó: gyirmotfc.hu
Győr+
2021.02.06. 08:44

A Gyirmót FC Győr két védője, Lázár Patrik és Németh Bence is súlyos sérülést szenvedett nemrég, a labdarúgókra műtét és hosszú kihagyás vár. Erősíteni kellett a védelmet, így leigazolták Karacs Dánielt, aki a Monor csapatából érkezett.

A 26 éves labdarúgó a gyirmot.hu-nak adott interjújában mutatkozott be a szurkolóknak:

Elég későn, 11 évesen kezdtem a labdarúgást a Gyáli BKSE-ben – kezdte bevezetőjét Karacs Dániel. Itt pallérozódtam, majd leigazolt a Vecsés. Utána az Újbuda FC-ben és a Budafoki MTE-ben játszottam, innen kerültem a Monor SE-be. Szép időszak volt, hiszen az NBIII-ban bronzérmet ünnepeltünk, majd később feljutottunk az NBII-be. Mindezek mellett a Ferencváros futsalcsapatában is játszottam hét évig, egészen jól ment ez is, hiszen eljutottam a címeres mezig, 12-szeres válogatott vagyok.

Karacs Dániel a védelem több pontján megfordult már pályafutása során, de középen érzi igazán jól magát.

Budafokon és Monoron többször is játszottam az un. hatos pozícióban, de jobb lábasan a belső védő poszton tudom kihozni magamból a legjobbat. A Budafokban futballoztam az NBII-ben, amikor Bernd Storck behívott az U21-es válogatottba, azt hiszem ez komoly elismerés volt egy másodosztályú játékosnak. Később, már a Monor játékosaként feljutottunk az NBII-be, akkor az MTK-tól kaptam egy kétéves szerződést, de visszaadtak kölcsönbe Monorra. Még a mai napig hívnak vissza futsalozni is, de profi szerződéssel már elképzelhetetlen, hogy két fronton teljesítsen az ember. A heti tíz-tizenkettő edzés és a kettő bajnoki meccs nagyon megerőltető volt abban az időszakban.”

Január végén jött a Gyirmót megkeresése, aminek nagyon örültem. Szeretnék élni a lehetőséggel és olyan teljesítményt nyújtani, hogy a tavaszi idény után nyáron életbe léphessen a megállapodásunkban rögzített két év hosszabbítást magában foglaló opció.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |