Vas Márk, az ETO jégkorongozója a horgászatban is ütős

Fotó: UNI ETO Győr HC
Pécskai István
2022.02.07. 16:37

Nemcsak a jégen, hanem a vízparton is kiemelkedően teljesít Vas Márk. Az UNI Győr ETO HC hokisa az utóbbi helyszínen persze nem az ellenfél játékosait, hanem a halakat riogatja: kisgyermekkora óta rendszeresen horgászik.

,,Édesapámnak köszönhetően ismertem meg a horgászatot. Nagyon kicsi voltam, mindössze négy-öt éves, amikor először szülővárosomban, Jászberényben levitt a Zagyva partjára. Jól éreztem magam, megtetszett a horgászat hangulata. Eleinte keszegeket fogtam” – mesélte Vas Márk a Győr+ Médiának.

A jégkorongozó manapság is rendszeresen horgászik. Természetesen a legfontosabb számára a hoki, de a pihenőnapjain legtöbbször pecázni szokott.

,,A téli időszakban, elsősorban decemberben és januárban nincs rá lehetőségem, hogy lemenjek a vízpartra, de márciustól novemberig élhetek a hobbimnak – magyarázta Vas, aki a legnagyobb fogásáról is szót ejtett. – Egy huszonnégy kilós ponty eddig a csúcs. Negyven percig tartott, míg fárasztottam. Nem volt egyszerű feladatom, de végül sikerült kifognom.”

A sportoló azt is elmondta, mi a sikeres horgászat receptje.

,,A megfelelő csali, a jó felszerelés, és leginkább a türelem, valamint a kitartás hangsúlyozta Vas, aki eddig csupán édesvízi halakat fogott, de tervezi, hogy majd a tengeren is horgásszon. – Franciaország lesz az úti célom. Biztos vagyok benne, hogy óriási élményben lesz majd részem.”

A jégkorongozó egyébként remekül érzi magát az ETO-ban.

,,Úgy vélem, a csapatban megvan a kellő tehetség és ambíció, hogy folyamatosan fejlődjön. Nagyon meglepett, hogy meccsről meccsre egyre többen jönnek ki a hazai találkozóinkra. Ez igazolja, hogy Győrben is szeretik a jégkorongot, noha hosszú ideig nem volt profi csapata a városnak” – jegyezte meg a hokis.

Kapcsolódó témák: #horgászat | #jégkorong |