Váratlan bejelentést tett Kopasz Bálint

Pécskai István Ács Tamás
2022.10.28. 12:25

Elképzelhető, hogy a 2024-es, Párizsban sorra kerülő ötkarikás eseményt követően befejezi pályafutását Kopasz Bálint. A Győri Graboplast VSE olimpiai, világ- és Európa-bajnok 25 esztendős kajakosa azért gondolkodik a visszavonuláson, mert nemcsak a sportot illetően vannak komoly céljai, hanem a civil életében is szeretné megvalósítani az álmait.

„Ha kijutok a párizsi olimpiára, s ott a terveimnek megfelelően teljesítek, elképzelhető, hogy a játékok után visszavonulok. Ha nem jön össze a kvalifikáció, vagy nem a céljaimnak megfelelően szerepelek, akkor persze folytatom két év múlva is. Hatalmas célkitűzés számomra ugyanakkor, hogy egy komoly szakot elvégezzek az egyetemen. Ez utóbbi pedig egész embert kíván, nem lehet összeegyeztetni az élsporttal – árulta el lapunknak Kopasz Bálint, akinek a motivációja cseppet sem csökkent. – Természetesen továbbra is eltökélt vagyok. Szeretném, ha K1 ezer méteren sikerülne három perc húsz másodperc alá jutnom.”

A Győr+ Médiának elmondta, évek óta nem volt annyi pihenője, mint idén. Teljesen fel tudott töltődni az elmúlt időszakban.

„Augusztus 22. óta aktívan pihenek. Természetesen nem álltam le teljesen a mozgással, hiszen az nem tenne jót a szervezetemnek. Bicikliztem, eveztem, mindent megtettem, hogy szinten tartsam a testem. November elsején kezdem meg a teljes intenzitású edzéseket édesanyám irányításával” nyilatkozta Kopasz Bálint.

Kapcsolódó témák: #kajakkenu |