Változások a kupagyőztes ETO női focicsapatánál

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.06.15. 13:17

Akárcsak tavaly ilyenkor, ezúttal is jelentős változások lesznek az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapatának keretében.

Az elmúlt évben jól sikerültek a játékoscserék, hiszen a győri együttes megismételve bravúros teljesítményét, idén is kupagyőztes és bajnoki döntős lett. A következő szezonnal kapcsolatban Horváth Cs. Attila szakágvezető adott interjút az eto.hu-nak.

,,Úgy tűnik, a sors úgy hozza, hogy minden szezonban jelentős változások történnek a játékoskeretben, de ezzel nincs gond addig, amíg a csapat nem gyengül, sőt adott esetben tovább erősödhet – mondta Horváth Cs. Attila. – Egyedülálló módon, bő egy év alatt, négy döntőben szerepeltünk, ami fantasztikus teljesítmény, így joggal lehetünk büszkék a lányokra. – Játékosaink nemcsak a klubjukban remekeltek, de szép számmal voltak érdekeltek a különböző szintű magyar és külföldi válogatottakban. Ezenkívül a városi, a régiós, az országos elismerésekből is jónéhányat begyűjtöttünk, amire korábban nem volt példa. Szóval, egy újabb csodálatos esztendő van mögöttünk, amelyben újabb szimpatizánsokat szereztünk a győri női labdarúgásnak, és amelyben megint sok-sok élményt nyújthattunk az ETO-szurkolóknak.”

Melyek voltak az év pillanatai?

A sor elejére természetesen az Új Hidegkuti stadionban rendezett, számunkra „aranyos” kupadöntő kívánkozik, amelyet megtisztelt jelenlétével Orbán Viktor miniszterelnök úr is. Aztán persze felemelő érzés volt pályára lépni a bajnoki fináléban, a Groupana Arénában, ahol nagyon közel voltunk a Fradihoz, és abban bízhatunk, hogy legközelebb a külső körülmények is kedvezőbben alakulnak majd számunkra. Nem hagyhatom ki persze azt az utat sem, amelyen eljutottunk a döntőkig, a bajnoki találkozóinkon és a nemzetközi felkészülési mérkőzéseinken elért eredményeink azt jelzik, ma már Közép-Európa meghatározó csapatai közé tartozunk.

A hírek szerint, újra nagyobb változások várhatóak a keretben, milyen lehet a jövő évi ETO?
Mindenképpen erős lesz jövőre is a csapatunk, hiszen az együttes gerince adott. Felnőtt válogatott játékosaink továbbra is zöld-fehérben maradnak, Kovács Laura, Nagy Fanni, Savanya Csilla, Öreg Cintia, Süle Dóra, Vida Boglárka és Kocsán Petra szerződése rendben van, míg az utánpótlás válogatottjaink, tehetséges fiataljaink, Borók Dorina, Sali Rebeka, Kern Fanni, Szabó Szofi, Krizan Nikolett és Petrovics Petra tovább fejlődhetnek az élvonalban. Hozzájuk csatlakozhatnak majd azok a magyar és külföldi válogatott játékosok, akikkel tárgyalásokat folytatunk, célunk az, hogy mielőbb kialakuljon a jövő évi keretünk.

Kik lesznek a távozók?

Az idegenlégiósaink nem maradnak, így Tiffany Cameron, Mia Hollingsworth, Tamila Khimych és Hanna Kaziupa is új csapatban folytatja, de távozik Herczeg Andrea, Németh Loretta, Siklér Kinga és Török Noémi is. Nekik köszönjük azt, amit az ETO-ért tettek, további pályafutásokhoz pedig sok sikert kívánunk!

Milyen tervei lehetnek az új idényben az ETO-nak?

Azt gondolom, a konkrét célkitűzésről majd akkor lehet beszélni, ha teljes lesz a keretünk, az viszont bizonyos, hogy továbbra is magyar női labdarúgás meghatározó csapata szeretnénk maradni.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO | #női labdarúgás |