UNI Győr-SZESE

Valóra vált álom: a Győr az egyetemi bajnok

Fotó: gyorikosar.hu
Győr+
2022.05.23. 20:05

Óriási sikert ért el az UNI Győr-SZESE női kosárlabda csapata, ugyanis vasárnap megnyerte az egyetemi bajnokságot. Tavaly bronzérmesek lettek a győri rendezésű négyes döntő végén dr. Barthalos István tanítványai, most viszont a miskolci fináléban minden képzeletet felülmúlt az együttes. Az elődöntőben a Debrecent verték 58–52-re Perl Zsófiáék, a nagydöntőben pedig 68–58-re múlták felül az ELTE-t.

„Az álmaimban ott volt ez a szereplés, de bevallom, még mindig nehezen hiszem el. Amit műveltek a lányok egész évben, megfejelve ezzel a hétvégével, az erőn felüli, csodálatos. Nem tagadom, minden tudásom beleraktam ebbe a szezonba, és nagyon jó visszaigazolást kaptam a lányoktól” – kezdte Barthalos István , aki két fronton küzdött idén a csapattal, hiszen gyakorlatilag az egyetemi gárda szerepelt az NB I/B Piros csoportjában.

Barthalos István (Fotó: gyorikosar.hu)

A sebesség és a ritmus szempontjából nagyon hasznos volt számunkra ott szerepelni, de nyíltan az egyetemi bajnokságot helyeztük előtérbe, az élvezett prioritást. Emiatt elég sok vereségünk volt a másodosztályban, amit mentálisan volt nehéz kezelni. Fenn kellett tartani a lányokban a hitet, hogy tudják, miért is dolgozunk. Úgy tűnik, ezt sikerült tökéletesen elérni– tette hozzá a szakvezető.

„Bevallom, nekem pikáns volt a finálé, bárki ellen szívesen vezetem a csapatomat, egyedül Laklóth Anna ellen nem, hiszen gyakorlatilag baráti a kapcsolat köztünk, rengeteg közös élményben volt részünk, még Annus győri pályafutásából. A legnagyobb a tíz évvel ezelőtti bajnoki cím az NB I-ben. Akkor az edzői stáb tagja voltam, és számos szép pillanat jutott eszembe, és sok hasonlóságot is véltem felfedezni, miután véget ért a mostani a döntő, és elkezdődött az ünneplés. Az akkori bajnoki címnél született egy szlogen, miszerint a siker a mi életformánk. Ezt tudnám idézni most is, remélve, hogy nem kell újra egy évtizedet várni egy hasonló sikerre” – fogalmazott a vezetőedző.

A mostani aranyérem azzal is együtt jár, hogy a győri csapat képviselheti Magyarországot a július közepén, Lengyelországban rendezendő Európai Egyetemi Játékokon.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SZESE | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |