Válogatott kézilabdázók hosszabbítottak Mosonmagyaróváron

MTI Fotó: mkcse.hu
2023.12.19. 18:37

Albek Anna, Tóth Eszter, Tóth Gabriella és Lancz Barbora szerződést hosszabbított a női kézilabda NB I-ben listavezető Motherson Mosonmagyaróvári KC csapatánál.

A klub keddi sajtóközleménye szerint a magyar válogatott balátlövő Albek Anna egy évvel toldotta meg a szezon végén lejáró szerződését. A 2021-es és az idei világbajnokságon, illetve a tavalyi Európa-bajnokságon is szerepelt játékos közölte, több megkeresése is volt, mégsem okozott fejtörést neki, hogy maradjon-e Mosonmagyaróváron, mert szeretne még együtt dolgozni a Gyurka János vezette szakmai stábbal.

Ugyancsak 2025 nyaráig érvényes a szlovák válogatott balátlövő, az óváriakat öt éve erősítő Lancz Barbora új megállapodása.  A csapatkapitány, a 19-szeres válogatott Tóth Eszter további két esztendőre, a 49-szeres válogatott irányító Tóth Gabriella pedig három évre írt alá szerződéshosszabbítást.

,,Nagy dolog ez a mi klubunk életében, hiszen kulcsembereket sikerült maradásra bírnunk. A keretet illetően vannak még nyitott kérdések” – szögezte le Guntram Thurnher klubelnök.

A Mosonmagyaróvár 2021-ben harmadik, tavaly ötödik, idén pedig negyedik lett az NB I-ben, amelynek jelenleg vezeti a tabelláját.

Kapcsolódó témák: #hosszabbítás | #kézilabda | #szerződés |