Üzent a Győr+ Média olvasóinak a kosárválogatott győri hőse

Győr+ Fotó: Knézy Jenő
2023.06.23. 15:10

Dubei Debóra igazi hőssé vált a csehek elleni mérkőzésen, hiszen három másodperccel a vége előtt bedobta a győztes duplát, ezzel Eb eldöntőbe juttatva a magyar csapatot. Debórának a szíve is a helyén van, hiszen Ljubljanában is gondol a hazaiakra: kedves üzenetet küldött a Győr+ Média olvasóinak.

Élete dobásának nevezte győztes dupláját a SERCO UNI Győr játékosa, Dubei Debóra csapatkapitány, miután a magyar női kosárlabda-válogatott 62-61-re legyőzte a cseh csapatot az Európa-bajnokság csütörtöki negyeddöntőjében, Ljubljanában.

Dubei Debóra a mérkőzés után az MTI-nek érthetően még a siker hatása alatt nyilatkozott: Ez volt életem dobása, ilyen győzelemről álmodtam. Láttam, hogy Határ Betti a másik oldalon áll és ketten is rámennek, így nem gondolkoztam, hanem elengedtem. Valahogy biztos voltam benne, hogy beesik a labda– fejtette ki a 26 éves kosaras, majd rátért a folytatásra.Az Eb-n mindig csak a következő meccsre összpontosítunk, most szerintem örömjáték következik. Azt fogom mondani az öltözőben a lányoknak, hogy megtettük az első lépést valami nagyon nagy felé. Elárulom, hogy a négyes a szerencseszámom, de nem akarok negyedik lenni az Eb-n!“.

A csehek elleni meccs győri hőse igazi csupaszív játékos, amit nem csak a pályán mutatott teljesítménye, hanem az is bizonyít, hogy az Eb feszített menetrendje alatt sem felejti el az otthoniakat. Így boldogan üzent a Győr+ Média olvasóinak, s naná, hogy egy szívbe keretezte a szöveget.

Egyébként külön büszkeség Győr számára, hogy Dubei Debóra csapatkapitány, Török Ágnes, Ruff-Nagy Dóra és Goree Cyesha személyében négy SERCO UNI Győr-játékos is tagja a válogatottnak, amely a sikerének köszönhetően indulhat jövőre a párizsi olimpia selejtezőjében.

A magyar-spanyol elődöntő szombaton 17.45 órakor rajtol a Stozice Arenában, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.