Győri Úszó SE

Úszás: győri sikerek Nápolytól Berlinig

Fotó: Győri Úszó SE
Győr+
2021.10.04. 08:46

Nápolyban és Berlinben rendeztek komoly nemzetközi versenyeket az elmúlt héten, s a Győri Úszó SE mindkét helyszínen érdekelt volt.

Szerdán és csütörtökön az International Swimming League (ISL) utolsó, 11. mérkőzését rendezték meg, ahol óriási volt a tét: a négy csapat közül az első kettő továbbjut az Eindhovenben rendezendő playoffba, a harmadik és a negyedik hely ugyanakkor a kiesést jelentette. 

A versenyen  Jakabos Zsuzsanna mellett Németh Nándor és Bohus Richárd is úszott.

Jakabos Zsu az ISL playoff szakaszába jutott csapatával, szezoncsúcsokkal segítve csapatát mindkét vegyes számban.

Óriási versenyben az ISL playoff szakaszába jutott a győri versenyző, a rendkívül izgalmas viadalon végül mindössze 9 pont döntött az elsőségről.

Jakabos Zsuzsanna 18 pontot szerezve segítette csapatát a rangadón.

Berlinben elrajtolt a FINA világkupa szezon, természetesen magyar érdekeltségekkel. Szabó Szebasztián rendkívül erős mezőnyben ezüstérmes 50 méteres gyorsúszásban.

A győri versenyzőt az olimpiai aranyérmes Kyle Chalmerstől csupán pár századmásodperc választotta el, szezoncsúcsával ugyanakkor olyan világbajnokokat, világbajnoki érmeseket sikerült megelőznie, mint Jesse Puts, Vlagyimir Morozov vagy Bradley Tandy.

100 méteres férfi pillangóúszásban értékes harmadik helyet szerzett, szintén szezoncsúccsal, két olimpiai bajnok Chad le Clos és Tom Shields előzte meg.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #sport | #úszás |