Uros Vilovski és Vajda Huba nyártól zöld-fehérben

Győr+ Fotó: Győri ETO-UNI FKC
2024.04.30. 11:31

Folytatódnak a 2024/2025-ös szezon keretét érintő bejelentések. A Győri ETO-UNI FKC bajnokként több év után vívta ki szereplését az NBI-ben. 2024-nyarától csatlakozik a Győri ETO-UNI FKC együtteséhez a szerb születésű, de már magyar állampolgár Uros Vilovski és a győri születésű Vajda Huba.

Folyamatosan zajlanak a győri klubvezetés tárgyalásai a jövő ETO-jával kapcsolatban. A szakmai stábbal szorosan együttműködve a következő idényre olyan keret összeállítása cél, amely stabilan vág neki az első osztály küzdelmeinek.

“Örömmel jelentem be, hogy sikerült két magas tudású játékossal megállapodnunk. A Tatabánya két sportolója Uros Vilovski és Vajda Huba is zöld-fehérre cserélik a kék-fehér szerelésüket. Védekezésünk a jövő évben Ásványi Gellért, Gerdán Tibor mellett kiegészül Uros és Huba személyével” – kezdte Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője.

Uros Vilovski neve nem ismeretlen a magyar kézilabda világában, hiszen Tatabányán kívül játszott még Gyöngyösön és Veszprémben is. 2017-ben pedig felvette a magyar állampolgárságot és bemutatkozott a nemzeti együttesben is. 

„Uros személyében egy nagyon rutinos játékost tudott leigazolni klubunk. Egy igazán szorgalmas és maximalista játékosról van szó, akinek komoly céljai vannak még a kézilabda területén. Azt gondolom, hogy Uros tapasztalatával fontos szerepet fog betölteni a csapatban. Számítunk Uros tapasztalatára mind a pályán belül s azon kívül is. Köszöntünk Győrben nyártól, de most még sok siket kívánunk Neked Tatabányán!” – folytatta a klubvezető.   

Nagyon boldog vagyok, hogy megkerestek Győrből, és hogy segíthetek megvalósítani ezt a kézilabda-projektet ami, épül a klubnál. Napról napra látszik, hogy egyre jobb, fejlődő irányba halad a csapat. Ezt a fejlődést mutatja az is, hogy komoly játékerőt képviselő játékosok is bejelentkeztek az ETO-nál. Remélem a szezonkezdésre mindenki egészséges lesz és egy jó felkészülés után igazi csapatként fogunk együtt működni. Várom, hogy Győrbe érkezzek, viszont most még a jelenlegi klubom céljaira kell fókuszálnom” –nyilatkozta Uros Vilovski.

Szintén a Tatabánya együttesétől érkezik a győri születésű, 24 éves Vajda Huba.

„Az egyik legfontosabb dolognak tartom, hogy sikerült haza csábítanunk Vajda Hubát. Fiatal kora ellenére több klubban és a válogatottban is megfordult, valamint rengeteg nemzetközi rutint is szerzett. Gerdán Tibor mellett nagy erősítésünk lesz a védekezésben is. Huba személye és játékstílusa teljes mértékben beleillik abba a rendszerbe, melyet a Győr képvisel. Örülünk, hogy csatlakozik hozzánk a következő szezontól, de most még sok sikert kívánunk neki Tatabányán!” – mondta az ügyvezető.

Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Győr városába. Itt születtem, s itt kezdtem el kézilabdázni is. Hazaköltözésemmel pedig még a családomhoz is közelebb lehetek. Ennél jobbat nem tudunk elképzelni a feleségemmel. Boldog vagyok, hogy megkeresett az ETO vezetősége. Ígérem a szurkolóknak, hogy mindent megteszek nyártól a Győr sikeréért. Azonban most még a jelenlegi klubommal harcolok a kitűzött céljainkért” – nyilatkozta Vajda Huba.

Kapcsolódó témák: #győri eto uni fkc | #kézilabda |