UNI Győr: vereség az Euroligában

Pécskai István Fotó: fiba.basketball/Nagy Gábor
2023.12.06. 19:47

Szerdán megkezdődtek a visszavágók a női kosárlabda-Euroliga csoportkörében. A SERCO UNI Győr együttese elsőként a francia Villeneuve d’Ascq együttesét fogadta, és 89-61-es vereséget szenvedett.

A franciákkal az első fordulóban, idegenben rendkívül szoros mérkőzést vívtak a győriek, csupán hosszabbításban kaptak ki 93-92-re.

A hazai pályán rendezett visszavágót jól kezdte a magyar együttes, amely 17-14-re vezetett az első negyedet követően. A második játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, a franciáknak sikerült kiegyenlíteniük, így a nagyszünetben 36-36-ot mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedtől kezdve sajnos nagyon visszafogott teljesítményt mutatott a győri csapat, a franciák a játék minden elemében felül tudtak kerekedni riválisukon. A harmadik negyedet 13 ponttal nyerték a vendégek, akik az utolsó játékrészben még 15 ponttal növelték az előnyüket, s végül 89-61-re diadalmaskodtak.

„A harmadik negyed végéig méltó ellenfele voltunk a fizikálisan nagyon erős Villeneuve-nek. Utána rossz periódusunk volt, ami után összeomlottunk. Ezt nem szabad megengedni idegenben sem, főleg itthon. A jó szakaszra kell építenünk, és ezt kitolni lehetőleg negyven percre” – értékelt Cziczás László, a győriek vezetőedzője.

Az UNI Győr hét forduló után egy győzelemmel és hat vereséggel a B csoport utolsó helyén áll.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |