Ulrik Kirkely: Folyamatosan jól kell teljesítenünk

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2023.08.25. 19:55

Két győri edzőmeccs, rengeteg konzekvencia. Leginkább abban hisz, hogy csoportban igazán hatékony dolgozni. A magyar bajnokságban szereplő ellenfelekből a lehető leghamarabb fel szeretne készülni. A szezonrajtot megelőzően Ulrik Kirkely, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője nyilatkozott a várakozásairól.

Hogyan értékeli az eddigi edzőmérkőzéseket? Milyen következtetéseket tudott levonni a felkészülési időszakból?

Rendkívül izgalmas volt a szezonkezdés a Győri Audi ETO KC-val, mivel rengeteg új dolgot kellett megszoknom, de nagy öröm itt dolgozni! A játékosok minden edzésre motiváltan érkeznek, hihetetlen elkötelezettséget mutatnak a kézilabda iránt. Július közepe óta keményen dolgoztunk a fizikai erőnlét, valamint az állóképesség fejlesztésén. Két edzőtáborban jártunk, amelyek alkalmával a legfőbb célunk az volt, hogy egység köré épített erős alapokat fektessünk le.

Augusztusban kétszer nyertünk edzőmérkőzést szurkolóink előtt. A küzdés, amely a Neptunes de Nantes elleni játékunkat jellemezte, elégedettséggel töltött el. Sokat hibáztunk a támadásban és a védekezésben egyaránt és nagyon sok gólt kaptunk. Az MTK már más típusú ellenfél volt, sok jó fiatal játékossal. A mi szempontunkból azon a meccsen látványosan javítani tudtunk.

Mennyire tudott felkészülni a magyar bajnokságot illetően?

Természetesen már van egyfajta rálátásunk azokra az ellenfelekre, akik az elmúlt szezonban az európai ligákban játszottak. Az FTC és a Debrecen a magyar bajnokságban, utóbbi a Bajnokok Ligája csoportkörben is riválisunk lesz, kemény csatákra számítok velük szemben.

Kristian Danielsen másodedzővel azt tervezzük, hogy sokat beszélgetünk a játékosainkkal, mert fontos tapasztalatokkal rendelkezhetnek a mezőnyről. Innentől kezdve az a legfőbb feladatunk, hogy a kezdetektől minél több ismeretet és adatot szerezzünk ellenfeleinkről. Minden mérkőzést kiemelt figyelemmel fogunk követni és elemezni. Akár úgy is mondhatjuk, hogy már a rajttól kezdve sok tanulás vár ránk.

Milyen célokat fogalmazott meg a csapatnak a szezonkezdés előtt?

A stabilitásnak a csapatunk védjegyévé kell válnia a szezon során, ezért minden edzésen és mérkőzésen fegyelmezettségre, összpontosításra lesz szükség. Kristiannal szeretnénk egy olyan „játékkönyvet” megalkotni, amely megfelelő áttekintést nyújthat az elvégzett munkáról, és ez akár a stabilitást is megteremtheti.

Leginkább abban hiszek, hogy csoportban lehet a legjobban dolgozni, és a legjobb döntéseket is meghozni. Az elvárás folyamatosan az, hogy jól teljesítsünk. Ezért dolgozom 4 játékosból álló csapatkapitányi teammel, amelyben Kari Brattset Dale a vezér. A team alapos munkát kell, hogy végezzen, higgadtságot biztosítson a Győri Audi ETO KC-ban.

Járt már korábban az Audi Aréna Győrben, milyen emlékek kötik a szurkolókhoz?

Nagyon várom már, hogy találkozzunk zöld-fehér színben. Sohasem fogom elfelejteni azt a kedves fogadtatást, amit akkor kaptam, amikor még az Odense edzőjeként játszottam a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében itt. Szeretném, hogy minden rajongó tudja, szurkolásuk hihetetlenül sokat jelent a csapatunknak!

Szöveg és forrás: gyorietokc.hu